Szórakozás

Csuti egy tízezressel a kezében kérdezi, hogy mire elég ma ez az összeg

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
„Mi történik a forinttal?” – tette fel a kérdést.

Szabó András Csuti az utóbbi időben több közéleti témában is kifejtette a véleményét, nyilatkozott például a Ryanairrel kapcsolatban, amiért a légitársaság a magyar kormány által kivetett extraprofit különadót az utazókra terheli.

Kapcsolódó
Csuti: Tegyük a szívünkre a kezünket, senki nem akar egy hájpacni mellett utazni a repülőn
Neki is van tapasztalata ezzel kapcsolatban, de attól még nem tartja fairnek, hogy a Ryanair vezérigazgatója diszkriminálja a túlsúlyos embereket.

Pénteken a forint helyzetéről értekezett az Instagram-oldalán, mindezt tette úgy, hogy a képen egy tízezer forintos bankjegyet tart a kezében.

Mi történik a forinttal? 🤷‍♂️ 400 feletti € és majdnem 400-as $? Sok vagy kevés ami a kezemben van?

– kezdte a bejegyzést, amiben a fizetőeszköz „elképesztő mélységeiről és magasságairól” ír.

Folyamatosan emelkedik a jegybanki alapkamat, ami drágítja a hiteleket, persze aki állampapírba fektet neki akár »kedvező« is lehet ez a folyamat, de ott van az infláció, ami az árstop és a rezsicsökkentés nélkül már 20 százalék lenne… A maginflációról meg ne is beszéljünk, mert itt bizony kellő aggodalomra ad okot, hogy ez a mutató úgy és olyan tempóban gyorsul, amelyre utoljára 1998-ban volt példa.

Hozzáteszi: a másik erősebb áremelkedést mutató tétel a tartós fogyasztási cikkek csoportja volt, ahol 12,4 százalék volt a változás, ezt pedig már mindenki megérzi. Mint írja, ezt a forint tartós és folyamatos gyengülése is segítette, de a nyersanyagok és a szállítási költségek drágulása is jelentős szerepet játszott ebben.

Szóval, mire elég 10.000 HUF ma?

– teszi fel Csuti a kérdést a poszt végén.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

András Szabó (@csut.i) által megosztott bejegyzés

Csuti a héten az Átrium Színházból is posztolt, erről itt írtunk:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik