Szórakozás

Ez a nőknél a helyes pozíció a pisiléshez az orvos szerint

A húgyhólyag nem ürül ki rendesen, ha nem így csináljuk.

Dr Teresa Irwin az évek alatt arra jutott, hogy a betegei egészségi problémái sokszor az ismeretek hiányával magyarázhatóak. Ezért a kismedencei egészségre és az inkontinenciára specializálódott orvos elindította a TikTok-oldalát, amin oktatni próbálja a közösségi oldal felhasználóit. Most például a pisilés közbeni helyes testtartást magyarázta el.

A videóban először azt mutatja meg, hogy sokan „rendesen” ülve, egyenes háttal helyezkednek el a vécékagylón, de ez nem jó szerinte, mert

így nem fog kiürülni a húgyhólyag. A vizelet egyharmada továbbra is a hólyagban marad, ha ebben a függőleges helyzetben pisil. Tehát a pisilés helyes módja, olyan, mint egy cowboynál.

Ezt is bemutatja, méghozzá úgy, hogy a lábait terpeszbe helyezi, előre dől és könyökét a térdére helyezi. Azt mondja, arra is ügyeljünk, hogy a talpunk a földön legyen teljes egészében.

@dr.teresa.irwin Revisiting the basics of proper peeing before we get into sexual wellness month! #readyforvalentinesday ♬ original sound - Dr. Teresa Irwin

Irwin egy múltkori videójában pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ne a zuhanyozás közben végezzük el a kisdolgunkat, mert az arra edzi a hólyagunkat, hogy akkor kezdjen üríteni, amikor a víz hangját halljuk.

Ha kezet mosunk, mosogatunk, a hólyag úgymond nyáladzani kezd, mert pisilni akar.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik