Szórakozás

Riói karnevál: Vallási előítéletekre hívta fel a figyelmet a győztes szambacsoport

Getty Images
Getty Images
Tavaly törölték a felvonulást a koronavírus-járvány miatt, az idei rendezvény is csúszott a fertőzések miatt.

Az első karnevált rendezték Rio de Janeiróban a koronavírus-járvány kitörése óta.

A BBC beszámolója szerint az idei felvonulás bajnoka egy olyan tánccsoport lett, amely az afro-brazil vallásokkal szembeni előítéletekre hívta fel a figyelmet.

Wagner Meier / Getty Images A Grande Rio szambaiskola tagjai a különleges csoportos felvonuláson a Rio de Janeiro 2022 karnevál negyedik napján a Marques de Sapucai Sambodrome-ban 2022. április 24-én Rio de Janeiróban, Brazíliában.

A Grande Rio Samba School Exú isten előtt tisztelgett a dalaival, táncaival és jelmezeivel, akit sokan tévesen démonnak titulálnak.

Tavaly törölték a felvonulást a koronavírus-járvány miatt, az idei rendezvényt pedig elméletileg februárban tartották volna meg, de épp ekkor újabb hullám robbant be Brazíliában, ezért csak most tudták megtartani a karnevált. Eduardo Paes riói polgármester egyébként Jair Bolsonaro brazil elnökkel szemben mindig  szorgalmazta a lakosság oltakozását a járvány ellen.

A karneválokon hagyományosan tizenkét szambaiskola is összeméri az erejét az utcákon és a Sambadrome fesztiválközpontban, közülük kerül ki a bajnok.

A Grande Rio 2020-ban közel járt a cím megszerzéséhez, de akkor csak a második helyet sikerült megcsípniük.

Íme egy kis ízelítő az idei karneválról:

https://www.youtube.com/watch?v=P-jwMGm_7QU

Ajánlott videó

Olvasói sztorik