Szórakozás

Jakupcsek Gabriella: Nem szeretnék méltatlan helyzetbe kerülni öregkoromban, és betegség, halál tudatával létezni

Ezt tartja a legnagyobb félelmének.

Jakupcsek Gabriella a legfrissebb Best magazin számában szerepel, az interjúban főként az egészséges életmóddal kapcsolatban kérdezik. Az interjúból kiderül, hogy Jakupcsek Gabriella szerint a „magyar nem kövér nemzet, csak nem táplálkozunk és nem élünk jól”. Azt is elmondja, az ő gyerekkorában nem létezett olyan, hogy egészségtudatos táplálkozás, azonban ő mindig odafigyelt arra, hogy mennyit eszik és milyen sűrűn mozog.

Igyekszem a napi teendők közé beiktatni a mozgást, és például sosem liftezek, csak lépcsőzök, hosszú sétákra megyek a kutyával. Igényli a testem a mozgást, de csak annyit sportolok, amennyi jólesik. Már nem a kerek popsiért csinálom, hanem azért, hogy jól érezzem magam a bőrömben, és megőrizzem a mobilitásom.

Azt is hozzáteszi, egyáltalán nem sanyargatja magát, és nem is fél az öregedéstől, a mozgásképtelenségtől viszont annál inkább.

Nagyon szeretek élni, és nagyon jó lenne még sokáig, jó minőségben élni. Mint az anyukám, aki 88 évesen úgy szalad fel az emeletre, hogy csak pislogunk. Nem szeretnék méltatlan helyzetbe kerülni öregkoromban, és betegség, halál tudatával létezni, kiszolgáltatottá válni. Ez a legnagyobb félelmem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik