Szórakozás

Négyszázas tempó fölé gyorsult az autópályán: nem büntetik meg a milliárdost

YouTube / Radim Passer
YouTube / Radim Passer
Büntetés nélkül ússza meg Radim Passer cseh befektető, hogy 417 kilométer/órás sebességig gyorsított Bugatti Chironjával egy német autópályán. A milliárdos videót tett közzé ámokfutásáról.

Radim Passer, 58 éves cseh milliárdos, befektető és sportkocsibolond 2021 júliusában döntött úgy, hogy kipróbálja, meddig tud gyorsítani Bugatti Chironjával. Helyszínnek a német A2-es autópálya Berlin és Hanover közötti szakaszát választotta, az autót ő maga vezette. A Chiron 417 kilométer/órás sebességig gyorsult.

Miután Passer közzétett egy videót a száguldásról, a német hatóságok vádat akartak emelni ellene, végül azonban bűncselekmény hiányában megszüntették a milliárdos elleni eljárást – írja a LadBible című brit hírportál.

Mivel a német autópályákon nincs sebességkorlátozás, az ügyészség azt vizsgálta, nem veszélyeztette-e Passer a közlekedés biztonságát. Mivel a férfi egy tíz kilométeres, majdnem teljesen egyenes szakaszt választott, reggel öt óra előtt, szinte üres pályán, jó látási viszonyok mellett és egy olyan autóval száguldozott, melyet nagy sebességre terveztek, nem követett el semmi büntetendőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik