Szórakozás

Túl lassan vezetett, ezért egy évre bevonták a jogsiját – videó

Szigorúan bántak a brit rendőrök a középkorú nővel, aki azért lassított le közvetlenül előttük az autópályán, mert nem tudott kiigazodni a navigációs rendszerén.

Egy évre eltiltottak a járművezetéstől egy nőt, aki 32 kilométer/órás sebességgel hajtott Nagy-Britanniában, az M1-es autópályán – írja az ITV honlapja.

A 48 éves Thap Quant, aki a darlingtoni Brunel Wayről származik, még 2021 augusztusában rögzítette a Nemzeti Autópálya kamerája, amint túl lassan hajtott az M1-es autópálya észak felé vezető kettes sávjában.

A Northamptonshire-i rendőrség által Twitteren közzétett lenti videón az látható, hogy a Mini Coopert vezető sofőr annyira lassan megy, hogy az autópályát rendeltetésszerűen használó többi sofőrnek szó szerint kerülgetnie kell az autóját, ezért a mögötte haladó rendőrök megállítják.

Mo Allsopp-Clarke, a helyi rendőri erők biztonságosabb utakkal foglalkozó csoportjának munkatársa az üggyel kapcsolatban azt mondta:

„Amikor az autópálya-felügyelő beszélt Quannal, ő elismerte, hogy vezetés közben próbálta visszaállítani a navigációs rendszerét.”

Első alkalommal, mikor megállították, Quan még csak útbaigazítást kapott, de amikor továbbhajtott, a rendőrök követték, és azt látták, hogy ismét rendkívül lassan vezet – mivel éppen telefonon próbált segítséget kérni valakitől a navigációs rendszere használatához.

Az autópálya-felügyelő továbbra is követte Quant, aki 35 mérföld/órás (56 km/órás) sebességgel hajtott el, és visszatért a kettes sávba. Ezt a sebességet tartotta, mielőtt a 18-as csomópont irányába elhajtott a szolgálati helyek mellett. Ezután a kettes sávból átvágott a felhajtóútra – áthajtott a sávjelzésen –, majd a megkerülte a körforgalmat, és ismét csatlakozott az M1-es autópályához a déli irányú oldalon.

A műszerfali kamera felvételei rögzítették, ahogy Quan lassú sebességgel hajtott, „ami nemcsak rá, hanem a többi autósra is veszélyt jelentett, és könnyen tragikus következményekkel járhatott volna” – tette hozzá Allsopp-Clarke rendőr.

Thap Quan ellen veszélyes vezetés miatt emeltek vádat a Northamptoni Magisztrátusi Bíróságon, ahol a sofőr elismerte a bűnösségét, ezért 12 hónapra eltiltották a járművezetéstől, valamint 450 font (203 ezer forint) pénzbírság, 340 font (153 ezer forint) bírósági költség és 34 font (15 ezer forint) áldozati pótdíj megfizetésére kötelezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik