Szórakozás

Jennifer Aniston sokáig alvajáró volt, kutyái segítettek az álmatlanságában

Mike Windle / Getty Images for smartwate
Mike Windle / Getty Images for smartwate
Évtizedeken keresztül nem tudta kipihenni magát.

Jennifer Aniston nemrég egy interjúban beszélt arról először, hogy évtizedek óta komoly problémát jelent számára az alvás. Elmesélte, hogy hosszú időn át álmatlanságban szenvedett, és alvajáró is volt. A harmincas évei elején vette észre, hogy nem tudja kipihenni magát, mivel a húszas éveiben nem számított, ha keveset alszik. A People magazinnak hosszabban is kifejtette, hogyan élte meg mindezt.

Azt hiszem, a harmincas éveim elején jelentkezett a probléma, de az is lehet, hogy hamarabb, csak nem vettem észre, mert az ember a húszas éveiben úgy érzi, hogy legyőzhetetlen. Eleinte nem tudtam mást csinálni, csak elfogadni, hogy nem tudok aludni, majd hirtelen már észleled magadon az összes tünetet, ami az álmatlansággal jár. Ahogy azt is érezni kezdtem, hogy ennek milyen hatása van a napjaimra és a munkámra, a fizikai és mentális teljesítményről nem is beszélve.

Kifejtette, hogy minél többet aggódott ezen, annál kevésbé tudott álomba merülni, és akkor derült ki számára, hogy alvajáró, amikor arra kelt fel éjszaka, hogy megszólal a riasztója, miután az otthonában mászkált.

Egy idő után már nagyon szenvedtem ettől. Régen egyáltalán nem foglalkoztam vele, de nem lehet elmenni amellett, hogy kihatással volt a másik két dologra is, amelyek az alvás mellett elengedhetetlenek az egészségünk megőrzéséhez: az egészséges táplálkozásra és mozgásra. Nem tudsz rendesen edzeni, mert fáradt vagy és nem eszel jól, mert a biológiai órád az alváshiánytól megborult.

Végül azt is elárulta, hogy mi vált be legjobban számára, ami segített a problémáján. Egy orvos tanácsolta neki, hogy aludjon kutyákkal, mivel az állatok nyugtató hatással bírnak, és segítenek a kikapcsolódásban. Azóta három kutyájával alszik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik