Szórakozás

A brit Tinder-csaló nem úszta meg az átveréseit, és most még hosszabb időre börtönben maradhat

Az új Tinder-csaló nem ússza meg olyan könnyen a bűntetteit, mint a dokumentumfilmben bemutatott társa. Richard Dextert négy és fél évre ítélték, amiért majdnem 150 ezer fontot csalt ki egy milliomosnőtől, de most még több idő vár rács mögé, ha nem fizeti vissza.

Miután a pár 2015-ben megismerkedett a Tinderen, a 38 éves portsmouthi férfi becsapta az áldozatot, Amrita Sebastiant, és elhitette vele, hogy sikeres üzletember, aki biogyógyszerészeti technológiát árul. Számos hazugságot mondott, azt állította, hogy 6,8 millió fontos vagyona és magánrepülőgépe van. Dexter meggyőzte Sebastiant arról, hogy a pénze befektetésekben van lekötve, holott valójában csak 37 penny volt egy olyan számlán, amely nem is volt az övé.

Miután lebukott, Dexter bíróság elé állt, és elismerte, hogy hét rendbeli csalást követett el. Két hónappal ezelőtt, amikor négy és fél év börtönbüntetésre ítélték, a kétgyermekes apa azt ígérte, hogy „egy napon belül” vissza tudja fizetni az áldozatának a 200 000 fontot, amelyet állítólag egy Bitcoin-tárcában tartott. A legutóbbi meghallgatásán azonban elhangzott, hogy Dexter nem fizetett vissza semmit, arra hivatkozva, hogy nincs hozzáférése a kriptotárcához. Ha azonban a pénzt nem fizeti ki 28 napon belül, Dexter további két év börtönbüntetést kap, és a bíró elrendelte, hogy 8000 font perköltséget is meg kell fizetnie, írja a Ladbible.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik