LifeTV
Szórakozás

Tóth Vera: Szégyen, ami az országunk társadalmával, az emberek között történik

„Hagyjuk, hogy a politikai hovatartozás kérdése és a sok külső hatás erőszakot váltson ki belőlünk.”

Az április harmadikai választások után egy nappal Tóth Vera Instagram-oldalán osztotta meg véleményét, amit jelenleg a politikáról gondol. Kifejtette, hogy annak ellenére, hogy politika mindig is volt és lesz a világban, szerinte most másképpen van jelen az emberek mindennapjaiban. Azzal kapcsolatban fejtette ki gondolatait, hogy a politikai hovatartozás szerinte mennyire szétszakítja a társadalmat.

Kapcsolódó
Kiütéssel nyert a Fidesz, padlót fogott az ellenzéki összefogás
Elsöprő győzelmet aratott a Fidesz, a Mi Hazánk Mozgalom magabiztosan megugrotta az öt százalékos parlamentbe jutási küszöböt.

Tudom, hogy minden választási évben élesebb a feszültség, de mégsem tud olyan erősen hatni rám, hogy párt-hovatartozás alapján ítéljek meg másokat, mert szeretem az embertársaimat, látom a lelküket, még akkor is, ha ők már nem képesek ezt visszafelé, ugyanígy érezni. A média ontja az érveket, ellenérveket. Ez a dolga, sosem lesz egy világbékét előidéző felület, de kaphat belőle mást is az ember, attól függ, mit vesz észre. Egy nehéz, vírusos időszak után és a szomszédos háború miatt félünk, változó a hangulatunk, frusztráltak vagyunk, nem tudjuk mit kezdjünk a fura, idegen energiákkal, ezért azt az utat választjuk, hogy egymást bántjuk.

Ezután arról beszélt, hogy szerinte nem szabadna gyűlölettel tekinteni senkire sem a politikai beállítottsága miatt. Azt is kifejtette, hogy szerinte  politikai hovatartozás sok formában jelenhet meg.

Van, aki mindent megtenne a változásért, van, aki összefirkálja a plakátot, van aki már nem köszön a szomszédjának, van aki nem fogad el más véleményt és még ki tudja, mennyi alakot ölt, de kapcsolatok szakadnak szét miatta.. Szégyen, mit művelünk egymással, szégyen, ami a média, divat, kultúra, színház, értelmiség, és a zene világában folyik, szégyen, ami az országunk társadalmával, az EMBEREK között történik. Szégyen, ahogy sokszor viselkedünk.. Hagyjuk, hogy a »hovatartozás« kérdése és a sok külső hatás erőszakot váltson ki belőlünk. Én hiszem, hogy ezt intelligensen is lehetne művelni, valahogy higgadtnak kellene maradni, de tudom, hogy ez bonyolult, érzékeny kérdés és most sokan nevetnek rajtam. Mégis bizakodó vagyok és naív gondolatokat dédelgetek: Talán egyszer, megint együtt ülünk és jókat nevetünk politikamentesen, vagy politizálva, de szeretettel, egy jó bor társaságában, mert valamikor, egy közeli galaxisban tényleg képesek voltunk erre. Persze tudom, hogy ez csak álmodozás, de titkon mégis, ezért imádkozom. ♥️

Kapcsolódó

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Tóth Vera (@tothveraofficial) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó