Szórakozás

Till Attila: Húsz éve vagyok TV2-es, nekem ez az egész 99 százalékban inkább nem a politikát jelenti

Youtube / ZSHOW time
Youtube / ZSHOW time
„Hogy mi történik a híradókban, nem tudom” – mondta a műsorvezető.

Till Attila Osváth Zsolt vendége volt az 1KANAPÉN30 szerda esti adásában. Tilla több témát is érintett a több mint egyórás műsorban, köztük az alkohollal valamint a TV2-vel való kapcsolatát.

Mint mondja, öt éve egyáltalán nem iszik, azt viszont nem jelentené ki, hogy alkoholista volt, inkább nagyivóként hivatkozik a fiatalabbik énjére, bár a felesége gyakran figyelmezteti, hogy annak idején nagyon kemény volt mellette.

Ezt ne úgy képzeljük el, mint amikor valaki sosincs otthon, és mindig valahol máshol iszik. Én rengeteget voltam otthon, jófej is voltam és iszonyú sok helyre vittem a gyerekeket

– mondta a műsorvezető, hangsúlyozva, hogy sosem szorongás miatt ivott, csak a bulikon szaladt el vele a ló.

Tilla kifejtette azt is, hogy nem a felesége kényszerítette arra, hogy tegye le az italt, ő maga érezte, hogy az alkohol már nem teszi boldoggá. Pszichiáter és addiktológus segítette, de szerinte nem volt nehéz eset, hiszen a függőségére sem a házassága, sem pedig a munkája nem ment rá.

Osváth Zsolt a TV2-vel és a politikai nézeteivel kapcsolatban is hosszan kérdezte Tillát, ő azonban nem szeretett volna állást foglalni, mondván, a politika nem az ő asztala.

Szerintem belépünk most egy olyan területre, amit én már megszoktam, hogy bizonyos emberek az egész TV2 csoportot csak és kizárólag egy politikai szempontból nézik. Én nem ebből az aspektusból vagyok ott, nem ezért vagyok ott. Húsz éve vagyok TV2-es, nekem ez az egész 99 százalékban inkább nem a politikát jelenti hanem azokat az emberekkel, akikkel együtt dolgozom

– magyarázta, hozzátéve, hogy sose vett részt pártrendezvényen, számára a politika nem az élet középpontja, nem szereti a fekete-fehér gondolkodást és a kategorizálást, ahogyan a pártok sem érdeklik. Állítja, hogy a csatornánál nem elvárás a politikai elköteleződés.

Én azt a műsort képviselem, amiben épp vagyok. (…) Az egész politikához való viszonyom az, hogy nincs. Sose volt. Sose csináltam politikusokkal ha lehet semmit. (…) Kívülről nézve olyan, mintha mindent meghatározna a politika. Belülről nem határoz meg mindent, vagy legalábbis a szórakoztató műsorok részlegén biztos, hogy nem. Hogy mi történik a híradókban, nem tudom. 15 éve se tudtam, sose tudtam

– mondta Tilla, aki emlékei szerint közel 20 éve nem is járt a Tények stúdiójában.

Till Attila szerint az is beszédes, hogy az RTL Klubtól több műsorvezető is a TV2-höz igazolt át. Úgy véli, hűvös hozzáállás a részükről, hogy könnyen lemondanak a műsorvezetőikről.

Bár jelenleg is dolgozik filmeken, a rendezés mellett Tilla 60 évesen is szeretne műsorvezető maradni, amire véleménye szerint minden esélye meg is van, hiszen a televíziózás új korszakba lépett, és nem lát okot arra, amiért el kéne tűnnie a képernyőről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik