Szórakozás

Sean Penn a CNN-nek számolt be az Ukrajnában szerzett tapasztalatairól

Kris Connor / Getty Images
Kris Connor / Getty Images
A bátorság és a méltóság egészen új formáit tapasztalta meg, amikor Zelenszkij elnökkel találkozott a háború kitörésének napján.

Sean Penn az orosz-ukrán háború kitörésének napján azzal a céllal érkezett Kijevbe, hogy egy dokumentumfilm keretein belül „elmondhassa az igazságot az orosz-ukrán háborúról”. A színész-rendező végül két kollégájával együtt gyalog jutott el a lengyel határhoz. A sorban álló autókban csak nőket és gyerekeket látott.

Kapcsolódó

Penn a minap a CNN-nek számolt be az országban szerzett tapasztalatairól, jól láthatóan meggyötörték a látottak. Volodimir Zelenszkij elnökkel való találkozását viszont különleges élményként írta le, ami végtelenül lenyűgözte és meghatotta.

Találkoztam Zelenszkij elnökkel az invázió előtti napon, majd az invázió napján is. Nem tudom, tudja-e, hogy erre született, de egyértelmű volt, hogy valaminek a hatása alá kerültem – azt hiszem, ez oly sok ukránt tükröz – ez valami új, valami új a modern világban a bátorság, a méltóság szempontjából. A belőle áramló szeretet és az a mód, ahogyan egyesíti azt az országot

Hozzátette, hogy rengeteg olyan emberrel találkozott, akik mindenüket elvesztették a háborúban, ezért mindenkit arra kér, hogy segítsék saját, Community Organized Relief Effort nevű jótékonysági szervezetének munkáját pénzadományokkal, hogy minél több bajba jutottat segíthessenek ki anyagilag, vízzel vagy éppen tisztasági csomagokkal, amikor elhagyják Ukrajnát a lengyel határon át.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik