Szórakozás

Alulöltözve lovagolt meg egy olajszivattyút a republikánus jelöltnő, hogy vasúti felügyelő lehessen belőle

Különleges kampányvideóval rukkolt elő az ügyvédnő, aki Texas állam vasúti főfelügyelője szeretne lenni.

A 37 éves Sarah Stogner a republikánusok színeiben szeretné választáson megkapni a lehetőséget, hogy ő lehessen Texas vasúti főfelügyelőjévé, de mivel fő ellenfele mögött sokkal több erőforrás van, mint mögötte, ezért úgy döntött, hogy egy konzervatív ügyvédhez szokatlan módon, ruháit levetve veti bele magát a kampányolásba.

„Azt mondták, pénzre van szükségem. Nekem más vagyonom is van” – írta az eredetileg TikTokra feltöltött kampányvideóról szóló tweetjében.

Stogner a Super Bowl vasárnapján tette közzé a klipet, amit még novemberben vett fel egy dokumentumfilmes stábbal, akiket a Wayne Christian elleni kampányához bérelt fel – írja a New York Post a Houston Chronicle híre alapján.

A lap szerint azért töltötte fel TikTokra ezt az ominózus videót, mert a barátai azt mondták neki, így szuperül felhívhatná a figyelmet a nyugat-texasi szivárgó kutakra.

Elkezdtem egy kicsit kutakodni, és azt gondoltam, hogy hű, ez nagyszerű. Így fogok kommunikálni a tömegeknek arról, hogy mi történik itt kint, mert az emberek vizuálisak

– mesélte Stogner a houstoni lapnak, majd hozzátette, hogy azért döntött a videó közzététele mellett, mert úgy tűnt neki, a dolog megér egy próbát. A Houstoni Egyetem felmérése szerint ugyanis a népszerűsége csak néhány ponttal van lemaradva Christian mögött, akit az olaj- és gázipari érdekeltségek pénzelnek.

„Tudtam, hogy ellentmondásos lesz. De azt nem gondoltam, hogy akkora dühöt és haragot vált ki a sajtóból, mint amekkorát kiváltott” – vélekedett a videó visszahangjáról.

A San Antonio Express-News például „szégyenletesnek” nevezte a videót, és visszavonta Stogner támogatását.

„Átnézzük a közösségi médiát, és Stogner soha nem lett volna a választásunk, ha a videó az ajánlásunk előtt jelenik meg. (…) Fájdalmas visszavonni egy ajánlást. De ez egy lehetőség arra, hogy megerősítsük elveinket és elvárásainkat.” – írta a lap szerkesztősége a kihátrálást bejelentő cikkben. Majd azzal folytatták: „Elvárjuk, hogy a közhivatalok jelöltjei a közbizalomhoz méltóan civilizált párbeszédet és illemtudást mutassanak. Ez egyik sem volt.”

Stogner a Fox News szerint azt mondta, hogy azt kívánja: bárcsak az Express-News megvárta volna, mit mond ő a döntésük meghozatala előtt. Facebookon pedig így kelt ki a sajtó haragja ellen:

„Sugárzás van a vizünkben. De az én hiányos öltözetem lép túl a határon.”

Egy másik tévécsatornának pedig így nyilatkozott a múlt héten: „Vissza akarom venni a ruháimat, és komolyan elbeszélgetni. A talajvízről akarok beszélni. Beszélni akarok a gázfáklyázásról. Beszélni akarok az infrastrukturális csővezetékeink téliesítéséről. De ez unalmas, és nem csábítja a kattintásokat.”

A jelölt szerint a klip lehetőséget nyitott arra, hogy a kampányával kapcsolatos „valódi” kérdésekről beszéljen.

A videót pont úgy érzékelik, ahogyan szerettem volna, egy kopogtatásnak, és most ez az ajtó megnyílt. Lehetővé tette számomra, hogy olyan emberekkel beszélgessek, akik értékelik a szenvedélyemet és az aggodalmaimat

– fejtette ki a Fox Newsnak. A csatorna riportjából az is kiderül hogy, a neve ellenére a Vasúti Bizottság 2005 óta nem az állam vasútvonalait szabályozza, hanem az olaj- és gáziparát.

Christian és a másik republikánus jelölt, Tom Slocum sem reagált a Chronicle megkeresésére. Viszont egy másik jelölt, Dawayne Tipton, akit az állam mindhárom legnagyobb lapja támogat, azt mondta, nem hibáztatja Stognert, de azért azt is hozzátette, hogy ő nem vállalna be hasonlót.

Stogner azt is elmesélte: már hozzászokott ahhoz, hogy a férfiak által dominált iparágban tárgyiasítják.

Megértem, hogy amikor belépek egy szobába vagy egy térbe, az emberek nem feltételezik, hogy ügyvéd vagyok, vagy hogy bármiben kompetens lehetek, ami az olajjal és gázzal kapcsolatos. De az vagyok. És most már felkeltettem a figyelmüket? Szóval vegyük fel a ruháinkat, és beszéljünk a problémákról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik