Szórakozás

Kitiltották a tetováltakat egy ausztrál étteremből, mert „megfélemlítő” a megjelenésük

9News
9News
Sőt, még a luxusmárkák harsány ruhadarabjait viselő potenciális vendégeket is.

Egy sydney-i étterem vezetői úgy döntöttek, hogy a látható tetoválással rendelkező, és a dizájner márkák hatalmas logókkal ellátott, feltűnő gönceit viselő potenciális vendégeket a jövőben nem szolgálják ki. A 9News riportja szerint a közel-keleti ételeket kínáló Bedouin Restaurant új öltözködési irányelveit az étterem ajtajára is kiírták.

A vendéglátóegység új öltözködési szabályzata a LADbible beszámolója alapján tiltja a „látható tetoválásokat”, a „dizájner címkével ellátott ruhákat” és a „nehéz ékszereket” – ez a dresscode természetesen az alkalmazottakra is vonatkozik.

A közel-keleti ételeket kínáló Bedouin egyébként népszerű étteremnek számít. Olyan hírességeket szoktak vendégül látni, mint Clint Eastwood fiát, a szintén színész Scott Eastwoodot, vagy Rita Orát, aki párjával, a Thor: Ragnarök rendezőjeként is ismert Taika Waititivel gyakran látogat el ide.

Az étterem egyik tulajdonosa, Poata Okeroa a Daily Telegraphnak azt mondta, hogy azért hozták ezt a lépést, mert szeretnék elriasztani a „megfélemlítő megjelenésű” vendégeket.

Nagyra értékeljük vásárlóinkat (…), és mindig olyan házirendünk volt, amely magában foglalja a megfélemlítő megjelenéstől elrettentő öltözködési irányelveket

Az étterem honlapján az alábbiakat olvashatók az öltözködési szabályokról:

„A tetovált vendégeket szívesen látjuk a helyszínünkön, azonban az irányelveink nem engedélyezik a megfélemlítő, agresszív vagy sértő tetoválásokat, ruházatot vagy viselkedést, amely zavarhatja vagy megfélemlítheti a többi vendéget vagy a személyzetet. (…) A nyakon, a fejen és az arcon lévő tetoválásokat ebben a sorrendben fokozottan megfélemlítő erejűnek tekintjük – e tetoválások eltakarása nem teszi lehetővé a belépést.”

Richard Shields, a sydney-i Woollahra egyik tanácsosa azt hitte, hogy a hír egy korai áprilisi tréfa. „A felsorolt korlátozások a keleti külvárosok nagy részét kizárnák. Ami a tetoválásokat illeti, én személy szerint nem vagyok a tetoválások rajongója – de megvédem az emberek jogát, hogy így fejezzék ki magukat” – fogalmazott a tanácsos a Telegraph megkeresésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik