Szórakozás

Leonardo DiCaprio: Olyan vezetőkre kell szavazni, akiket érdekel a környezetvédelem és figyelnek a tudományra

Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images
Jeff Kravitz / FilmMagic / Getty Images
Szerinte ez Amerikában volt kulcskérdés mostanában.

A Deadline-nak adott interjút Leonardo DiCaprio a napokban, ebben arról beszélt, mindig is két nagy szenvedélye volt az életében: a színészet, valamint a környezetvédelem, utóbbinál azt is fontosnak tartja, hogy minél többször felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás veszélyeire.

Szerintem aggodalomra ad okot, hogy a kormányok nem hajtják végre azt az átállást, amire szükség van a bolygó megóvásáért. Szó szerint van kilenc évünk erre. Az a lényeg, hogy ebbe mindenkinek be kell szállnia. Olyan emberekre kell szavazni, akiket érdekel ez a kérdés, komolyan veszik a tudományt. Nem lehetnek olyan vezetőink, akik nem hallgatnak a tudományra – főleg Amerikában. Népesség alapján mi vagyunk a világ legnagyobb szennyezői, és már a tudósok is ezt hangoztatják évek óta. Példát kell mutatnunk a világ többi részének. Gazdag nemzet vagyunk, meg kell lépnünk ezt az átalakulást a bolygó érdekében.

Kitért a felmelegedés kérdésére is.

Minden évben egyre melegebb lesz. És ez nem fog megszűnni.

DiCaprio nemrég a Ne nézz fel! című szatirikus sci-fiben játszott főszerepet, mely igencsak áthallásos üzenetet próbál átadni a környezetvédelem fontosságáról.

Kapcsolódó
Nem a gyilkos üstökös, az emberi hülyeség hozza el az apokalipszist
A sztárokkal teletömött Ne nézz fel! tökéletes választás, ha valaki az egzisztenciális szorongását nevetésbe akarja fojtani.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik