Szórakozás

Majdnem teljesen megvakult egy nő, mert az orvosa rossz diagnózist adott

Connie Parker vakiskolába járt és vakvezető kutyája is volt, egy kontroll azonban mindent megváltoztatott.

Connie Parker több mint egy évtizedig nem látta gyermekei vagy unokái arcát, mivel az évek alatt fokozatosan elvesztette a látását.

A Mirror azt írja, hogy Parker 2003-ban ment el szemészorvoshoz, amikor vezetés közben azt tapasztalta, hogy egyre rosszabbul lát. Az orvos megvizsgálta és azt mondta, hogy leválhatott a retinája.

A nőnek egyre jobban romlott a látása, három héttel a diagnózis után pedig elvesztette a perifériás látását. Az orvosok azt mondták neki, hogy a szeme nem műthető, és hogy meg fog vakulni.

Parker azt mesélte, ekkoriban már állandóan eltévedt, elesett a lépcsőn, öt és fél hónap alatt elveszítette a látása több mint 85 százalékát.

2004-ben Montanából Denverbe költözött, hogy vakiskolába járjon. Elfogadta az állapotát, de megpróbált teljes életet élni, eljárt korcsolyázni, kajakozni, táborozni vagy koncertekre.

Amikor csak lehetett, úgy éltem az életem, ahogyan a látásom elvesztése előtt

–  mondta

2018-ban kontrollra hívták, ahol a szemész teljesen más diagnózist állapított meg, mint a 15 évvel azelőtti. Azt mondta, nem vált le a retinája, csak szürkehályog alakult ki nála.

Parker egyszerre volt boldog és dühös, de minden haragja elszállt, amikor az orvos meggyógyította az egyik szemét.

Amikor másnap levették a tapaszt, először a nővér szemöldökét, szempilláit és pupilláját láttam, és sírni kezdtem

– mondta Connie.

Ma már mindkét szeme ép és tökéletes a látása, már nyugdíjaztatta is a vakvezető kutyáját. Csecsemőkora óta először láthatta az unokáját is, és az azóta született nyolc másikat…

Az emberek azt gondolják, hogy fárasztó nézni, ahogy a fű nő, de ha évek óta nem látunk egy fűszálat sem, akkor bizony csak csodáljuk ezt

– mondta boldogan.

Parker csak egyet sajnál: hirtelen szembesülnie kellett vele, hogy mennyire megöregedett, a férjét viszont még mindig a legjóképűbb férfinek tartja.

Azt tervezik, hogy újra végigjárják azokat a helyeket, ahol korábban nyaraltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik