Szórakozás

Akad egy rakás celeb, akikről nem is tudtad, hogy karácsonyi filmben szerepeltek

Paul Morigi / WireImage / Getty Images
Paul Morigi / WireImage / Getty Images
Karácsony idején újra előkerülnek az ünnepi hangulatú filmek, melyekből rengeteget találunk bármelyik streaming-szolgáltató platformján. A nagy klasszikusokat – ilyen például a Reszkessetek, betörők! vagy az Igazából szerelem – évente újranézhetjük a tévécsatornákon. Akadnak, akik kifejezetten a karácsonyi filmbéli alakításuk miatt váltak ismertté, ám bőven találunk olyan ismert színészeket is, akik karrierjük során leforgattak legalább egy, talán kevésbé népszerű ünnepi filmet is. Kristin Davis például a szomszédjával rivalizáló feleséget, egy másik filmben Rachel McAdams pedig utálatos testvért alakít. Mutatunk néhány, sztárokkal megtöltött filmet a karácsonyi időszakra.

Rachel McAdams

Rachel McAdamsnek olyan ikonikus filmeket köszönhetünk, mint a Bajos csajok vagy a Szerelmünk lapjai, de olyan misztikus alkotásokban is feltűnt, mint a Sherlock Holmes, detektívként pedig láthattuk nyomozni A törvény nevében című sorozatban is. McAdams repertoárjában ezeken felül karácsonyi film is szerepel, mégpedig a 2005-ben bemutatott Kőkemény család, ahol rajta kívül olyan színészek bukkannak fel, mint Diane Keaton és Sarah Jessica Parker. A romantikus vígjáték természetesen karácsonykor játszódik – Sarah Jessica Parker először találkozik párja családjával. Bárhogy is próbálkozik, nem tud beilleszkedni, de még minimális szimpátiát sem képes kiváltani pasija rokonaiból. Legjobban Rachel McAdams karakterétől tart, aki már az első pillanattól kezdve pikkel Parkerre. Az IMDb-n a felhasználók értékelése alapján a film 6,3 pontot kapott.

Paul Rudd

A színészről legutóbb amiatt írtunk, mert az év legszexibb férfijának választották. Ha éppen olyan ünnepi hangulatú filmre vágyunk, melyben Rudd is szerepel, szerencsénk van: a 200 szál cigiben ő is feltűnik, igaz, csak mellékszereplőként. A filmben felbukkan Ben Affleck öccsével, Casey Affleckkel együtt, ahogy Christina Ricci és Kate Hudson is. A történet néhány New York-i fiatal szilveszter estéjét mutatja be, akik egy barátjuk házibulijára hivatalosak. A partira azonban (vigyázat: spoiler!) egyikük sem ér oda időben, ugyanis útközben valami mindig feltartóztatja őket, egy kocsmába tett kitérő vagy éppen egy szerelmi bonyodalom, aminek a végére kell járniuk.

Neil Patrick Harris

A leginkább az Így jártam anyátokkal! sorozat miatt ismert színész néhány évvel ezelőtt játszott egy ünnepi filmben, a Kalandférgek karácsonyában, ami a „stoner”, azaz füves kategóriába sorolt vígjáték, így a legtöbb poén is erre épül. A film két főszereplője Kumar és Harold, akik közösen útnak indulnak, hogy új karácsonyfát szerezzenek Haroldnak, mert Kumar véletlenül felgyújtotta azt. Útközben találkoznak az önmagát alakító Neil Patrick Harrisszel, akinek végül a karácsonyi előadásán is részt vesznek. A színész piros bársony öltönyben, hatalmas, cukorkából kialakított bottal és fehér kalappal a fején lép fel – gyakorlatilag karácsonynak öltözik.

Alberto E. Rodriguez / Getty Images Neil Patrick Harris

Whitney Houston

Az énekes színészi karrierje sokkal szerényebb, mint zenei pályafutása, ugyanis csak néhány olyan filmben szerepelt, amelyekben nem önmagát alakítja. Ha a karácsonyi albumának hallgatása mellett hasonló témájú filmben is megnéznénk őt, van egy jó hírünk, ugyanis Denzel Washington oldalán játszott az 1996-ban bemutatott Kinek a papné című filmben. Az IMDb-n közepesre értékelt, kétórás film egy pap és a felesége történetét mutatja be, akiknek romokban van a házassága. A templom, melyben a pap prédikálni szokott, szintén nincs túl jó állapotban, ugyanis annyira lelakott, hogy bármikor összeomolhat. Ezen felül pedig a környékbeli utcai bandák folyamatosan zaklatják és rettegésben tartják a templomközösséget. A film központi témája a hit, melynek segítségével kellene Denzel Washingtonnak és Houstonnak legyőzniük az előttük álló akadályokat, valamint megmenteniük a templomot és annak jó hírét.

Tom Hanks

Tom Hanks szerepel egy olyan karácsonyi klasszikus animációs filmben, melyet szinte minden évben legalább egyszer biztosan leadnak a tévécsatornák. Szereplés alatt ezúttal azt értjük, hogy a hangját kölcsönzi a Polar Expressz című mesében nem egy, hanem mindjárt öt karakternek. A Robert Zemeckis rendezte rajzfilm főszereplője egy tízéves kisfiú, aki nem hisz a Mikulás létezésében. Egy éjszaka azonban az otthona előtt megáll egy rejtélyes vonat, ami kifejezetten érte jött. A Polar Expressz úti célja az Északi-sarkon szorgoskodó Mikulás és a manók otthona, ahová azokat a gyerekeket viszi el a vonat, akik nem hisznek a létezésében.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon szinte minden filmes műfajban kipróbálta már magát kezdve a Doktor Szöszitől, a Vadonon át a Hatalmas kis hazugságok című sorozatig. Mindezek mellett láthattuk egy karácsonyi filmben is, melynek cselekményével főként azok tudnak azonosulni, akik szerteágazó családjuk miatt az ünnepek nagy százalékát utazással töltik. A Négy karácsony című filmben Witherspoon és párja, Vince Vaughn is hasonló cipőben járnak, de kifejezetten elegük van ebből – évek óta titokban nyaralni járnak az évnek ezen szakaszában, hogy ne kelljen meglátogatniuk külön-külön mindkettőjük elvált szüleit. Különféle kifogásokkal állnak elő, hogy miért nem tudnak részt venni a karácsonyi ünnepléseken, ám a film elején, nyaralás közben lebuknak egy élő tévés közvetítés miatt, így kénytelenek útra kelni és meglátogatni a szüleiket, az utazás pedig természetesen számos konfliktust hoz magával.

Paul Morigi / Getty Images Reese Witherspoon

Kristin Davis

A főként a Szex és New York sorozatból ismert színész az elmúlt években több filmben is játszott kisebb-nagyobb szerepeket, például Tim Allen oldalán az Összekutyulva vagy Adam Sandler mellett a Jack és Jillben. Davis emellett két karácsonyi filmet is forgatott, az egyik a 2006-os netflixes Kiskarácsony mindenáron, a másik pedig a 2001-ben bemutatott 3 nap című film. Előbbiben Matthew Broderick (aki nem mellesleg Sarah Jessica Parker férje) feleségét alakítja. A történet szerint egy éjjel új szomszédok költöznek az utcájukba, egyikük, Danny DeVito célja pedig az, hogy a környéken az ő házának díszítése legyen a leggiccsesebb karácsony idején. Ezzel magára haragítja a szomszédokat, főként Brodericket, akivel aztán addig harcolnak egymással, amíg mindkettejük családja otthagyja őket karácsony napján.

A 3 nap pedig egy házaspár történetét meséli el, amiben Kristin Davis karakterét megölik néhány nappal karácsony előtt. Férje egy angyalnak köszönhetően újraélheti a Davis halála előtti utolsó három napot. Időközben be kell látnia, hogy valami miatt nem tudja megváltoztatni felesége sorsát.

Billy Ray Cyrus

Akik a kilencvenes években vagy azután születtek, minden bizonnyal Miley Cyrus apjaként és a Hannah Montanában szintén Cyrus apját játszó színészként ismerik elsősorban Billy Ray Cyrust. Pedig a countryzenei karrierje mellett szerepelt például a David Lynch rendezte Mulholland Drive – A sötétség útja című filmben, ahogy önmagát alakította A dadus egyik epizódjában is. 2009-ben forgattak egy karácsonyi filmet Karácsony Kánaánban címmel, ami ünnepi témája mellett a rasszizmusról és a faji előítéletekről is szól. Billy Ray Cyrus egy Texasban élő családapát játszik, a gyereke ki nem állhatja színes bőrű osztálytársát. Rendszeres a konfliktus közöttük, mely sokszor tettlegességig fajul. Cyrus a filmben arra ösztönzi a fiát, hogy barátkozzon össze az osztálytársával, de ő hajthatatlan. A két gyereket végül egy sebesült kutya hozza közelebb egymáshoz.

John M. Heller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images / AFP Billy Ray Cyrus (balról a második) a Karácsony Kánaánban című film előzetesén a Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia Leonard H. Goldenson Színházában 2009. december 3-án.

Bryan Cranston

Ha nem a Totál szívás, akkor a Már megint Malcolm című sorozat biztosan beugrik Bryan Cranston arcáról. A színész egyszer télapójelmezbe bújt a Pótmikulás akcióban című 2001-es film kedvéért. A történet úgy indul, hogy Cranston rokona, Danny elfelejtett ajándékokat venni családjának karácsonyra, így öccsétől próbál némi pénzt kicsalni, hogy utolsó pillanatban vásárolni tudjon néhányat. Szenteste pedig felbukkan a mikulásruhába öltözött Cranston is, akiről a film közben kiderül, hogy szélhámos, és csak amiatt látogatta meg a családot, mert a felhalmozott, harmincezer dolláros tartozása miatt menekülnie kellett otthonából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik