Szórakozás

Beperelte a főbérlőjét és nyert is a bíróságon egy 19 éves brit joghallgató

Mintha egy iskolai projektmunkában vett volna részt.

Pompás érzés tud lenni, amikor valaki éles helyzetben tudja egyértelmű bizonyítékát adni, hogy mestere a szakmájának. Különösen akkor, ha még épp csak tanulja azt. Valami hasonló történt meg egy brit egyetemistával, aki még joghallhatóként ment perre a főbérlőjével szemben, amit a napokban meg is nyert.

A Ladbible azt írja, a 19 éves Jack Simm a University of East Anglia hallgatójaként 2020 szeptemberében vette birtokba notwichi albérletét. Azaz csak vette volna, mert néhány nap után otthagyta a helyet, mert az egyáltalán nem olyan volt, amilyet a főbérlője ígért neki.

Jack elmondása szerint a lakásban olyan állapotok fogadták, mintha egy építkezésen járna. A helyen nem volt fűtés és internet sem, mindent por borított, rossz szag terjengett, és állandó volt a zaj a még mindig visszajáró munkások miatt. Egy darabig kivárt, aztán leadta a kulcsokat és átköltözött egy élhetőbb albérletbe. A szállásadóval viszont nem tudott dűlőre jutni, így jogi útra terelte az ügyet.

A joghallgató szerint vicces volt az egész helyzet, mert ezidőtájt épp szerződési jogot tanult, így az ügy során végig a keze ügyben voltak a tankönyvei, úgy készült, mintha csak egy iskolai projektmunkában vett volna részt. Hogy megtanulta a leckét, jól bizonytja, hogy a newcastle-i bíróság a napokban neki adott igazat az ügyben.

A szállásadót kötelezték, hogy térítsen meg Jacknek 859 fontot, ami fedezi az általa befizetett első havi lakbért és a kauciót, valamint a 140 fontos perköltséget is a vesztes félnek kellett állnia. A Ladbible kereste a kérdéses albérletet kivitelező és bérbeadó céget is, de ők nem nyilatkoztak az ügyben.

Jack velük szemben büszkén mesélt a perről, amit tökéletesnek értékelt, a maga mögött hagyott hónapokat pedig rendkívüli tapasztalatnak, ami hatalmas önbizalmat adott neki a jogi pálya elején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik