Szórakozás koronavírus

Megszólalt a műkarba oltást kérő férfi és az őt lebuktató nővér is

Ha visszacsinálhatná, valószínűleg megtenné.

Ahogy a komplett világsajtó, úgy mi is beszámoltunk a múlt heti esetről, amikor egy olasz férfi egy Amazonról rendelt gumikarba próbált koronavírus elleni oltást kérni, hogy oltási igazoláshoz juthasson.

Az eset egy Biella nevű városban történt Piemont régióban, egy héttel azután, hogy Olaszországban bejelentették, hogy a színházakba, mozikba, múzeumokba, sportlétesítményekbe is csak oltottak léphetnek be, valamint oltási igazolás szükséges a bárok és éttermek belső termeiben történő asztali fogyasztáshoz is.

Az egyébként fogorvosként dolgozó Guido Russo már azt hitte, hogy sínen van, amikor az őt ellátó nővér lebuktatta. Ezután a férfi próbálta elviccelni a dolgot, kérte a nővért, hogy felejtse el, amit látott, de az jelentette a történteket. Russót kizárták az orvosi kamarából, igaz, az nem derült ki, hogy a vakcinákkal kapcsolatos álláspontja miatt, vagy azért, mert csalással próbált oltási igazoláshoz jutni.

Az Indy100 azt írja, egy sajtómunkás megpróbálta megszólaltatni a lebukott orvost, de az nem volt túl készséges:

Tönkretették az életem. Tűnj innen, vagy hívom a rendőrséget!

– zárta rövidre az interjút.

Megszólalt ugyanakkor az orvost lebuktató nővér is. Filippa Bua a történtekről úgy nyilatkozott, egyébként is egy nehezebb nap elé néztek, mert most már olyan emberek is megjelennek az oltópontokon, akik eredetileg nem akartak oltakozni, ezért a hozzáállásuk is más. A fogorvossal kapcsolatban viszont azt mondta, elsőre annyi különöset talált csak a férfiban, hogy mosolygott, mivel ez mostanában nem túl megszokott.

Aztán csak-csak észrevette, hogy a férfi karjának a tapintása egészen szokatlan, ezért megkérte, hogy fedje fel a teljes karját. Ezt ő meg is tette, ezután próbálta rávenni a nővért, hogy hunyjon szemet a történtek felett – sikertelenül.

Profik vagyunk mindannyian, de ennyire leleményes dologgal még én sem találkoztam.

A történtekkel kapcsolatban nyilatkozott Piemont kormányzója, Alberto Cirio is, aki elmondta, egészen hihetetlennek tartja az esetet, ami ugyan viccesnek tűnik, de valójában nagyon súlyos és elfogadhatatlan, különösen azokkal az emberekkel szemben, akik nap, mint nap megfeszítve dolgoznak azért, hogy Olaszország és az egész világ maga mögött hagyhassa végre a világjárványt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik