Szórakozás

Börtönbe küldik a nőt, mert túl közel ment a medvékhez a Yellowstone Nemzeti Parkban

Darcie Addington / Instagram
Darcie Addington / Instagram
Elítélték azt a 25 éves nőt, akit augusztusban azért tartóztattak le és helyeztek vád alá, mert egy fotó kedvéért veszélyesen közel ment a grizzly medvékhez a Yellow Stone Nemzeti Parkban.

Mint korábban megírtuk, a 25 éves Samantha Dehring még májusban kirándult a Yellowstone Nemzeti parkban. Az egyik pihenőnél egy anyagrizzly és a bocsai bukkantak ki az erdőből. A turisták, Dehring kivételével mind óvatosan hátrálni kezdtek, és visszaültek az autójukba.

A fiatal nő azonban, annak ellenére, hogy többen is rászóltak, még jobban megközelítette az állatokat, hogy fotókat készíthessen róluk. Dehring csak akkor ijedt meg, és kezdett eltávolodni, amikor az anyamedve támadásba lendült.

A Yellow Stone Nemzeti park szabályzata kimondja, hogy a látogatók nem mehetnek 100 yardnál (kb. 91 méternél) közelebb az állatokhoz. Dehring ehhez képest kevesebb mint 9 méterre közelítette meg a medvéket. Az incidensről videofelvétel készült, mely elkezdett terjedni a közösségi médiában. Dehringet ez alapján azonosították és tartóztatták le augusztusban.

A nő a bíróságon elmondta, nagyon megviselték a történtek, rengeteg támadást és fenyegetést kapott azóta a közösségi médiában. A bíró figyelembe vette ezt, és azt is, hogy Dehring büntetlen előéletű, ám mivel a nő nem csak magát veszélyeztette, hanem másokat is, olyan ítéletet akart hozni, mellyel példát statuálhat.

Bár csak négy napra, de Dehringnek börtönbe kell vonulnia, aztán egy éven át próbaidőn lesz, és egy szintén egy évre kitiltották a Yellowstone-ból. Be kell ezen túl fizetnie ezer dollár (kb. 310 ezer forint) bírságot és még ezer dollárt a Yellowstone vadvédelmi alapítványába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik