Szórakozás

Letartóztattak egy amerikai nőt, mert túl közel ment a medvékhez egy nemzeti parkban

Darcie Addington / Instagram
Darcie Addington / Instagram
Letartóztattak, és vád alá helyeztek egy 25 éves illinoisi nőt az Egyesült Államokban, mert egy fotó kedvéért veszélyesen közel ment a grizzly medvékhez a Yellow Stone Nemzeti Parkban. A nőt közösségi médiában megosztott fotói alapján találták meg a hatóságok.

Egy videó buktatta le a 25 éves Samantha Dehringet, aki májusban, a Yellow Stone Nemzeti Parkban túl közel ment egy nőstény grizzlyhez és a bocsaihoz, hogy lefotózhassa őket – írja a CBS Chicago.

Dehring egy csoporttal kirándult május 15-én. Amikor a medvék megjelentek, mindenki igyekezett eltávolodni az állatoktól, kivéve a fiatal nőt. Bár többen is figyelmeztették, hogy ne tegye, ő közelebb ment a medvékhez, és csak akkor fogta menekülőre, amikor a kicsinyeit féltő nőstény támadólag lépett fel vele szemben.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Darcie Addington (@darcie_addington) által megosztott bejegyzés

Egy nő az autójában ülve videóra vette a jelenetet, majd feltöltötte az Instagramra. A hatóságok a felvétel alapján indítottak eljárást Dehring ellen, akit egy lakossági tipp, illetve a közösségi médiában megosztott fotói alapján tudtak azonosítani.

A nemzeti park illetékesei hangsúlyozzák, hogy a látogatókat lépten-nyomon figyelmeztetik, tartsanak legalább 90 méteres távolságot a medvéktől, Dehring ehhez képest alig öt méterre közelítette meg őket. Csak a szerencsén múlt, hogy nem esett komolyabb baja.

A nő tárgyalása augusztus 26-án lesz, ha bűnösnek találják, akár egy év börtönt, és 10 ezer dollár (közel 3 millió forint) bírságot is kaphat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik