Szórakozás

„Idióták voltunk” – beszöktek hajnalban egy aquaparkba, majdnem meghaltak az egyik csúszdán

Amikor a helyi rendőrséget kihívták az angliai Aldershot városában található strandra hajnali 2 óra körül, azt hitték, hogy pár gyerek lógott be a helyre. A rendőrök azonban nem csínytevő kamaszokat találtak ott, hanem egy 46 éves, ötgyerekes anyukát, és 44 éves haverját, akik kétségbeesve kiáltoztak segítségért az egyik zárt csúszdában.

Claire Vickers és Barry Douglas ugyanis majdnem meghalt, amikor részegen lecsúsztak az egyik gyors csúszdán, és csak amikor leértek, akkor vették észre, hogy nem a medencébe fognak csapódni, hanem a csúszda végét lezáró gátnak.

Az eset még augusztus negyedikén történt, de a brit sajtó azután kezdett el foglalkozni az esettel, hogy a két hónappal később még mindig tolókocsiba kényszert pár október 5-én egy brit televíziós műsorban beszámolt a majdnem a halálukat okozó estéről.

Olyan volt, mint egy horrorfilm

Elmondásuk szerint Vickers négy órán át italozott egy pubban, ami után átment a haverjához, hogy ott együtt folytassák az ivást. Aztán hajnali kettő óra körül úgy döntöttek, hogy a kerítés alatt átbújva belógnak a közeli strandra csobbanni és csúszdázni egyet. A nő elismerte, hogy „idióták voltunk”, és most így jellemezte a döntést:

Mindenki követ el hibát. Életében egyszer mindenki berúgott már, és hozott buta döntést, ennyi történt.

A „buta döntés” az esetükben az volt, hogy a száraz csúszdára vizet öntöttek, majd egymásba kapaszkodva elindultak lefelé, lábbal előre. Vickers elmondta:

Majdnem fejjel előre mentem, meg is halhattam volna.

Ehelyett „csak” szanaszét törték a lábaikat, amikor nekicsapódtak a csúszda végét lezáró gátnak. A nő jobb sípcsontján nyílt törés volt, bal lábfejében az összes csont eltört, a férfi pedig mindkét bokáját eltörte, valamint törés volt a bal lábán. Elmondásuk elviselhetetlen fájdalomtól szenvedtek, és a nyílt törés miatt mindent vér borított. Vickers elmondta:

Barry egy idő után már nem is mozogott, és elcsendesedett, és amikor ránéztem, láttam, hogy magzatpózban fekszik, és ekkor arra gondoltam, hogy ott fogunk meghalni abban a csúszdában. Azt hittem, hogy senki sem fog megtalálni minket.

A segítségért kiáltozó, és a csúszdán dörömbölő párt végül két órával később szabadították ki a kiérkező rendőrök, és kórházba szállították őket. A két részeg ellen végül nem indítottak eljárást, de ők közölték, hogy jogi eljárást terveznek indítani a strand ellen, mert túl könnyen be lehet oda lógni, és nem elég biztonságos a hely.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik