Szórakozás

Reisz András akkora vonatrajongó, hogy nevet ad mozdonyoknak és applikáción követi őket

tv2
tv2
Sokszor kimegy a vonatokat csak úgy nézegetni.

Egy vasúttal kapcsolatos blokk kapott helyet a Tények Plusz műsorában szerda este, ebben Reisz Andrást, a TV2 időjárás-jelentőjét is faggatta a riporter. Reisz óriási vonatrajongó, és mint megtudtuk a videóból, többször kimegy vasútállomásokra, hogy simán csak nézze az érkező és távozó mozdonyokat.

Ez gyerekkori maradvány, ami életem végéig végig fog kísérni. Ez egy erős függőség a vasút iránt. Én napi szinten nyomon követem a vasút életét.

Az időjós applikáción keresztül is követ néhány vonatot, ezeket el is nevezte: többek közt Kiss, Flört, Bivaly, Szili és Annamari útját figyeli napközben a telefonján.

A legérdekesebb utazásom az volt, mikor a Keletiből a Nyugatiba mentem. A hölgy nem tudott ilyen jegyet adni nekem, mert nem létezik ilyen, nincs ilyen vonat. Megegyeztünk, hogy Debrecenbe kaptam jegyet, onnan jöttem vissza a Nyugatiba. Az egy hosszú út volt, de kíváncsi voltam a pályaszakaszra.

Az is kiderült a beszélgetésből, hogy sok mozdonyvezető már előre integet Reisznek, ha meglátják a pályaudvarokon, sőt, volt, aki még a vezetőfülkébe is beengedte.

Egyébként néhány éve már mesélt a szenvedélyéről, akkor azt mondta,

nem bírja elviselni, ha egy babás család felszáll a vonatra, majd a gyerek sírni kezd, mert ettől nem tud hangfelvételt készíteni a vasúti zajokról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik