Ray Tang / Anadolu Agency / AFP
Szórakozás

A britek annyira pánikba estek az üzemanyaghiánytól, hogy benzin helyett dízelt tankolnak

És fordítva.

A teherautósofőrök hiánya miatt komoly ellátási gondok alakultak ki a brit benzinkutaknál, ahol pánikba esett britek tömött, egyes helyeken több száz méter hosszú sorokban próbálnak üzemanyaghoz jutni. A hiánytól tartó emberek pedig annyira az eszüket vesztették, hogy egymás után tankolnak rossz üzemanyagot az autóikba: dízelt a benzinesekbe és benzint a dízelesekbe – írta a Guardian.

A brit lap az AA autómentőszolgálat adataira hivatkozva közölte, hogy ötszörösére emelkedett az elmúlt napokban az ilyen esetek száma. A cég közlése szerint a hétvégén 250 rossz üzemanyagos esethez riasztották őket, miközben máskor átlagosan naponta 20-25 ilyen problémával szoktak találkozni.

A Guardian cikke szerint ez még rosszabbá teszi a benzinkutaknál kialakult káoszt. A tévedést még időben észlelő autósok ugyanis nem indíthatják be járművüket, és így csak még jobban lassítják a forgalmat a kutaknál, növelve a már amúgy is hatalmas sorokat.

Az AA elnöke pedig közölte, hogy az ilyen hibák ráadásul csökkentik az elérhető üzemanyag mennyiségét is, hiszen a rossz üzemanyagot teljesen ki kell szívni a tankból, és újra fel kell tölteni a jó üzemanyaggal.

Kapcsolódó
Két újabb rendkívüli lépés a brit vezetéstől, mert nincs elég üzemanyag a benzinkutakon és élelmiszer a boltokban
Sok sofőr hagyta el a szigetországot, a hadsereg sofőrjeit készenlétbe állították, és a lejáró jogosítványokat automatikusan meghosszabbítják.

Ajánlott videó