Szórakozás

Hetek óta nem tudják elkapni a marylandi farmról megszökött zebrákat

borchee / Getty Images (illusztráció)
borchee / Getty Images (illusztráció)
De azért már több videó is készült a szökevényekről.

Egy Maryland állam Prince George’s megyéjében található farmról augusztus 31-én megszökött öt vagy darab zebra, amiket azóta sem sikerült elfogni – közölte a Vice.

A szabadság ízét megérző patások nem csak annak a farmernek hiányoznak, akinek a földjéről megszöktek, hanem a helyi autósok életét is megnehezítik. Több olyan felvétel került már fel Twitterre, amit a zebrák miatt félreálló sofőrök osztottak meg az állatokról.

A legutóbbi ilyet a múlt héten töltötték fel a közösségi oldalra, és az látható rajta, ahogy a csoport egyik tagja az éjszaka közepén átvág egy kihalt útszakaszon a Fehér Háztól mintegy 30 kilométerre lévő Upper Marlboro nevű városban.

A megyei állatfelügyelet munkásai etetőállomást állítottak fel, hogy a zebrákat visszacsalogassák az otthonukba – egy gazdag tenyésztő legális farmjára –, de az akció eddig nem járt sikerrel.

Ezek olyan állatok, amelyekhez nem lehet egyszerűen odasétálni, és lasszóval elfogni őket

– mondta Rodney Taylor, Prince George’s megye állatvédelmi részlegének vezetője a helyi illetőségú WRC-TV-nek. A Washinton Post hasábjain pedig azt kérte a helyiektől:

Ne közelítsék meg a zebrákat, mert ha kiszúrják a közeledést, akkor haraphatnak is.

Mivel az állatok az Egyesült Államok fővárosához, Washingtonhoz közel szöktek meg ezért a legjobb nappali felvétel, amin a zebra helyett az úttesten átkelő egyik zebra látszik, az az egykori elnök, Barack Obama vallásügyi hivatalának korábbi vezetőjétől, Joshua DuBois-tól származik, aki a zebramintás ruhában zebralesre induló gyerekeiről megosztott kép társaságában tette fel a videóját Twitterre.

Az egész zebracsapatot az egyik baltimore-i televízió légifelvételén lehet megcsodálni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik