Szórakozás

Azért nem tért vissza még Jézus, mert nem érkezett elég adomány – mondta a tévés prédikátor

Victory Channel / Right Wing Watch / Twitter
Victory Channel / Right Wing Watch / Twitter
A kevés adományról a kamerák előtt panaszkodó louisianai lelkipásztor korábban a híveitől kalapozott pénzt a magánrepülőgépére.

A közelmúltban a Victory nevű, főként vallási műsorokat sugárzó amerikai tévécsatornán élőben közvetített Victorython nevű négynapos eseményen Jesse Duplantis, egy louisianai televangelista azt a bizarr állítást tette, hogy az emberek nem adakoznak elég nagylelkűen az egyházaiknak, és ez az oka annak, hogy Jézus még nem jelent meg újra – írja az indy100.

„Őszintén hiszem ezt: az ok, amiért Jézus még nem jött el, az az, hogy az emberek nem úgy adakoznak, ahogy Isten mondta nekik, hogy adakozzanak” – mondta a lelkész az adománygyűjtő műsorfolyam egy pontján.

A műsor későbbi részében Duplantis – miután felemlegetett egy történetet, amikor azzal szembesítették, mennyire kétes, hogy lelkipásztor létére milliomos, ő azzal kontrázott vissza, hogy nem, mert multimilliomos – tovább magyarázta, hogy ha mindenki felhívná a képernyő alján található számot, hogy adományozzon,

„Isten, az Atya azt mondaná: Jézus, gyerünk, kapd el őket!”

A fenti idézetet is tartalmazó monológja bővebben – bár kicsit megkurtítva – valahogy így hangzott:

Rájöttem, hogy érzelmileg nem fogom megmozgatni az embereket, hogy adakozzanak. (…). Azt fogom elérni, hogy az emberek Isten igéje szerint mozduljanak meg. Mit mond neked Isten? Tényleg hiszem, hogy ha az emberek felhívnák ezt a számot, (…) akkor Isten, az Atya azt mondaná: Jézus, gyerünk, kapd el őket! Mert, látjátok, ő ugyanúgy látni akar minket, mint ahogy mi akarjuk látni őt.

„És ami hátráltatja mindezeket a dolgokat, az az, hogy az emberek nem azt teszik a pénzügyi területen, amire Isten elhívta őket – mert gazdasági alapú világban élünk.”

A lelkipásztor aztán így folytatta: „tehát nincs problémám az adományozással, ahogy nincs problémám az adományok elfogadásával sem. Nincs köztük különbség. Egyszerűen csak eldöntöttem, azt akarom, hogy Jézus eljöjjön.”

A közvetítés klipjét egy radikális jobboldali politikai szervezetek tevékenységét figyelő és leleplező Twitter-fiók, a Right Wing Watch osztotta meg. Azóta a videó rengeteg reakciót és kritikát váltott ki az emberekből, akik többségében „szélhámosnak” nevezték Duplantist és társait.

Jesse Duplantis adományokhoz való viszonyát jól jellemzi, hogy korábban azért írtunk róla, mert állítása szerint arra hívta Jézus, vegyen egy 15 milliárd forintos magánrepülőt, amire a követőitől kért pénzt.

Jézus azt mondta, vennem kell egy új magángépet
Ezért kér 15 milliárd forintot követőitől egy amerikai igehirdető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik