Nagyvilág

Jézus azt mondta, vennem kell egy új magángépet

Ezért kér 15 milliárd forintot követőitől egy amerikai igehirdető.

Egy louisianai tévés igehirdető, Jesse Duplantis arról beszélt követőinek, hogy Jézus arra kérte: vegyen egy új magánrepülőgépet. A Duplantis nevét viselő közösségnek már van három magánrepülőgépe, de 54 millió dollár (csaknem 15 milliárd forint) adományt kérnek a hívektől, amiből futja egy vadonatúj Dassault Falcon 7X-re. Az esetről a CNN számol be.

Egy nemrég közzétett videóban az igehirdető arról beszélt, hogy a repülőgépeken közelebb kerül az Úrhoz, és egy ilyen alkalommal nevezte meg neki Jézus a konkrét típust. „Azt mondta: Jesse, fel akarsz jönni oda, ahol én vagyok? Azt akarom, hogy áldozz nekem egy Falcon 7X-et” – idézte fel.

Duplantis azt is elárulta követőinek, hogy a repülőgépek, különösen a szép, és jó üzemanyag-felhasználási hatékonysággal bíró repülőgépek hozzájárulnak ahhoz, hogy minél több emberhez jusson el a világban, és egyébként sem az övé lesz ez a repülőgép, hanem a közösségé. A feladata az lesz, hogy elérjen az emberekhez, és megváltoztassa az életüket – mondta, és hozzátette kuncogva, hogy ha Jézus ma köztünk lenne, biztosan nem szamárháton járna.

A videóban Duplantis megmutatta három másik gépének fotóját, ami alatt egy idézet szerepel: „Ez nem a birtoklásról szól, hanem a lehetőségekről”.

Duplantis vallása „jóléti irányzatát” követi, amelynek hirdetői szerint a fényűző tárgyak, az autók, a repülőgépek és a pénz Isten ajándékai azok számára, akik hívő életet élnek, ha pedig megosztják a vagyonukat az egyházzal, akkor Isten még jobban megáldja őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik