Szórakozás

Letartóztatták Hágában az olasz maffia hírhedt főnökét, de kiderült, csak egy brit turista volt

dstephens / GettyImages
dstephens / GettyImages
Azt hitték, hogy évtizedek óta szökésben lévő Matteo Messina Denarót vették őrizetbe, de tévedés történt.

Szerda délután hét rendőrautó jelent meg egy hágai étteremnél, és a vendégek legnagyobb rémületére állig felfegyverzett rendőrök rohanták le a helyet, majd az egyik asztaltól elvittek három férfit, bilincsbe verve őket, és bekötve a szemüket.

A helyi sajtóban akkor megjelent hírek szerint a rendőrök abban a tudatban voltak, hogy az egyikük Matteo Messina Denaro, az olasz maffia 1993 óta szökésben lévő egyik hírhedt főnöke, akit aztán az egyik legkeményebb holland börtönbe szállítottak.

A letartóztatott férfi ügyvédje, Leon van Kleef már akkor mondta, hogy tévedés történt, és ezt végül szombaton a holland hatóságok is megerősítették.

Kiderült, hogy a maffiafőnöknek hitt férfi valójában csak egy brit Forma-1 rajongó, aki az autóverseny hollandiai futama miatt volt az országban.

Van Kleef elmondása szerint a liverpooli, 54 éves Mark L. jelenleg Spanyolországban él, és onnan érkezett a Forma-1-es futamra, és utána még az országban maradt. A holland ügyészség közlése szerint ezt pár nap után sikerült is megerősíteniük, és a brit férfit azonnal szabadon is engedték. Ügyvédje közölte:

Ez olyan, mint egy rossz film, mintha ügyfelem egy rémálomba csöppent volna.

Az ügyvéd hozzátette, vizsgálják, hogy kártérítési pert indítanak az eset miatt.

A holland ügyészség közlése szerint a letartóztatást az olasz hatóságok kérésére hajtották végre, hozzátéve, hogy a két ország közötti megállapodás értelmében különösebb vizsgálat nélkül mindenkit letartóztatnak, akik letartóztatását az olasz hatóságok kérik.

Kapcsolódó
Kiszabadult a véreskezű Disznó, az olasz maffia legrettegettebb gyilkosa
Több mint száz embert ölt meg a Cosa Nostra egyik legszörnyűbb gyilkosának számító Disznó, akinek nevéhez fűződik az olasz maffia két legsokkolóbb gyilkossága. A férfi alig 25 évet ült börtönben, most az állam védelme alatt szabadlábra került. Bemutatjuk a történetét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik