Szórakozás

Egy rossz kattintás miatt elveszített 15 millió forintnyi összeget egy 88 éves dédnagypapa

s-cphoto / GettyImages
s-cphoto / GettyImages
Az ausztrál férfi egy cégnek akarta utalni az elvégzett munkáért járó fizetséget, de véletlenül rossz bankszámlára küldte. Aki megkapta, nem adja vissza, és a bankok nem tudnak tenni semmit.

Amikor az ausztráliai Bundabergben élő, 88 éves Gordon Layton ki akarta fizetni a céget, ami a birtokára szállította az új házát, netes átutalással küldte el a számlájukra a munkavégzésért járó 71 400 dollárt (nagyjából 15 millió forint). Az idős férfi azonban tévedésből rossz számlára küldte az összeget.

Három órán belül rájöttünk, hogy hibát követett el

mondta el a férfi lánya a Current Affair című ausztrál televíziós műsornak. Ezt azonnal jelezték az ING banknak, ahol Layton számlája volt, valamint az ANZ banknak, amelyik egyik számlájára megérkezett az összeg. A bankok azonban csak másnap vonták vissza az átutalást.

Akkor azonban már késő volt. A számla tulajdonosa, akihez tévedésből megérkezett az összeg, felvette azt, és nem volt hajlandó visszautalni. Ez júniusban történt, azonban a férfi még szeptember elsején sem kapta vissza az összeget: a két bank a család közlése szerint csak széttárta a kezét, és közölték, hogy nem tudnak segíteni neki.

Közben azonban a házszállítást végző cég követelni kezdte a fizetséget, és jogi lépésekkel fenyegeti az idős férfit, aki viszont nem tudja tartozását kifizetni. A férfi lánya elmondta: „Ha nem tudjuk visszaszerezni a pénzt, az apámnak el kell adnia a házát, hogy ki tudja fizetnie a tartozását. Ez nem fair.”

Layton hozzátette, hogy a pénzt nem saját magának szeretné visszaszerezni, mert az a házszállító céget illeti.

A Current Affair cikke szerint a helyi hatóságok közben lopás vádjával indítottak eljárást a férfi ellen, aki tévedésből megkapta és felvette a Layton által rossz helyre küldött összeget.

Kapcsolódó
Téves utalás: futhat a pénze után, ha elrontja a számlaszámot
Egy kis szerencsével viszont akár azonnal visszaküldheti a bank a pénzt, vagy beazonosíthatják a tévedését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik