Szórakozás

Elárulta a temetkezési vállalkozó, mi lesz hamvasztásnál a mellimplantátummal, csípőprotézissel

Mi történik a fémmel, pacemakerrel, mellimplantátummal?

Caitlin Doughtynak van egy YouTube-csatornája, az Ask A Mortician (Kérdezd a temetkezési vállalkozót) címmel, talán ebből ki lehet találni egy temetkezési vállalkozó. Újabb videójában arról beszél, mi történik a beültetésekkel, ha valakit elhamvasztanak – szemlézte a Mirror.

Minden elég, kivéve a fém, így például a csípőprotézis platinája.

A fémet kézzel vagy egy nagy mágnessel eltávolítják, és nem kezelik biológiai hulladékként, mert alapvetően nem volt a test része. A család visszakérhetné, de még sosem találkoztam ilyen kéréssel

– mondja Doughty.

Korábban a fémet a krematóriumok kidobták, de ma már Európában és az Egyesült Államokban is vannak cégek, akik begyűjtik és újrahasznosítják, készítenek belőlük például útjelző táblákat vagy autó-, repülőgép-alkatrészeket.

Pacemaker

A kemencében kisebb robbanást okozhatna a pacemaker elem, ezért azt még a hamvasztás előtt eltávolítják.

Amikor hamvasztó operátor voltam, soha nem bíztam az engedélyezési űrlapban, ami megmondja nekünk, hogy az elhunytnak van-e pacemakere, általában a mellkasukon éreztem, ahogy kilóg, és szikével eltávolítottam.

Mellimplantátum

Általában elhamvasztják a testtel, de elolvad és „zselatinszerű ragacsként” tapadnak a gép aljára. Ez plusz feladatot jelent a krematórium dolgozóinak, de mégis jobb, mint a pacemakerek előzetes eltávolítása – így Doughty.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik