Szórakozás

Menekülés Kabulból: vizet sem vihetett a gépre, de legalább tele volt proteinszeletekkel

A hétvégi kiruccanása után végig dokumentálta a menekülését a brit fiatal, aki a világ legveszélyesebb helyét keresve utazott Afganisztánba.

Korábban lapunk is beszámolt a 21 éves Miles Routledge történetéről, aki azután utazott pénteken Kabulba, hogy rákeresett a neten a világ legveszélyesebb helyeire egy kis izgalom reményében.

A világ legveszélyesebb helyén akart nyaralni, most alig várja, hogy kimentsék a tálibok karmai közül
Pénteken érkezett, vasárnap már arról beszélt, hogy felkészült a halálra.

Bár az apokaliptikus állapotok között vasárnapra eljutott fejben odáig, hogy a halálra is felkészült,

 végül kimenekítették az országból, és kedden már már Dubajból jelentkezett be. 

A kalandos utat pedig a korlátozott lehetőségei ellenére Facebookon, 4chanen és Twitchen is közvetítette a kezdő befektetési bankárként is tevékenykedő fizika szakos egyetemista a fejleményekről beszámoló Metro szerint.

„Happy end: Dubajban landoltam, hála a brit hadsereg zseniális embereinek. Minden biztonságban!” – posztolta kedden Routledge Facebookon.

Így írta le a menekülés első részét még Afganisztánból, egy védett házból:

4 körül evakuáltak (most hajnali 2 óra van) körülbelül 100 másik civillel együtt, nem tudtam üzenetet küldeni, mivel olyan autók voltak, amelyek sugárzással blokkolták azt, hogy bombákat robbantsanak, de blokkolták az AirPodsomat is a csatlakozásban

– emiatt arra a következtetésre jutott, hogy a mobilnetet is blokkolták. A tálibok viszont nemcsak könnyedén átengedték őket a kabuli reptéren, de még integettek nekik, és közös szelfiket is készítettek velük.

Ezután porban fekve elaludt, majd autók zajára ébredt, mielőtt eljutottak volna az ENSZ menedékhelyére repülővel.

Erről a repülőútról azt írta, hogy egyetlen 10 kilós zsákot vihetett magával a gépre, de nem lehetett nála semmilyen folyadék, ahogy borotva sem – szóval kupacokban álltak a cuccok, amiket a menekülőknek ott kellett hagyniuk.

„Néhány srác megtömte a páncélomat és a táskámat proteinszeletekkel, több mint 20 darabbal. Nagyon boldog ember vagyok most. Köszönöm srácok” – írta még az utolsó repülés előtt.

Három órával későbbi bejelentkezése pedig így hangzott: „Nincs internet, szóval nem tudom, hogy ez felkerül-e, de felkerültem egy listára Dubaiba, és lehet, hogy néhány órán belül repülni fogok.”

A feltételezések szerint mintegy négyezer brit állampolgár rekedt Afganisztánban, és várja, hogy az Egyesült Királyság kormánya hazaszállítsa őket – írja a lap. A múlt héten élete legveszélyesebb nyaralására induló Miles Routledge ugyanakkor már nincs köztük.

A lenti videót az Insider szerint már a Dubajba tartó gépen vette fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik