Szórakozás

A világ legveszélyesebb helyén akart nyaralni, most alig várja, hogy kimentsék a tálibok karmai közül

Pénteken érkezett, vasárnap már arról beszélt, hogy felkészült a halálra.

Lehet mondani, hogy magának kereste a bajt, de tény, óriási bajba keveredett egy brit férfi, aki a Sun szerint a múlt hétvégét találta a legideálisabb időpontnak arra, hogy ellátogasson Afganisztánba.

A 21 éves fizika szakos egyetemista, Miles Routledge a múlt pénteken, augusztus 13-án érkezett meg Kabulba. A jegyet még májusban foglalta le, napokkal az indulás előtt azonban már érkeztek az első figyelmeztetések a brit külögyminisztériumtól, hogy halassza el az utazást, mert nem biztonságos Afganisztánba menni. Mivel azonban a jegyek árát már nem tudta visszatéríteni, mégis belevágott a túrába, és bízott benne, hogy még azelőtt haza tud utazni, hogy a tálibok elfoglalnák a fővárost.

Az úticél kijelölése sem történt a legszokványosabban, Routledge többször elmondta korábban, hogy nem akart unalmas, mindenki által látogatott helyekre menni nyaralni, egy kis mókára, izgalomra vágyott.

Ezért rákeresett az interneten a világ legveszélyesebb városaira, a találatok alapján pedig Kabul tűnt számára a legmegfelelőbb úticélnak.

Azzal azonban ő sem számolt, hogy az offenzíva a vártnál sokkal hamarabb megy végbe, és a lázadók már augusztus 15-én, vasárnap este átveszik az uralmat az országban. Routledge persze érzékelte a veszélyt, de nem tudta elhagyni Kabult idejében. A közösségi médiában egy videót tett közzé, amelyben arról beszélt, túl nagy fába vágta a fejszéjét, és kissé kicsúszott az irányítás a kezei közül. Azt azonban hangsúlyozta, hogy senki nem kényszerítette rá, hogy odamenjen, ő maga vállalta a kockázatot. Vasárnap már arról beszélt, hogy a biztonság kedvéért beszerzett egy kést, illetve, hogy felkészült a halálra.

Ez szerencsére nem következett be, a követőinek arról beszélt, hogy százakkal együtt még vasárnap evakuálták a fővárosból a tálibok, pánik azonban nem tört ki, a többség jó kedvű volt. Most egy védett házban van több sorstársával együtt, és tűkön ülve várja, hogy valaki kimentse végre élete legemlékezetesebb nyaralásáról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik