Szórakozás

Nem várt vita robbant ki Rubint Rékáék és az Operaház egyik balettművésze között

LifeTV
LifeTV
Schobert Norbi kelt Rubint Réka védelmére.

A Magyar Állami Operaház bejelentette, hogy jövő tavasszal Rubint Réka rekreál – Nőnapi ajándék az Operából címmel rendezvénynek adnak otthont, melyen Rubint Réka értelemszerűen különleges edzést tart majd. Ehhez az Opera társulata adja majd az aláfestő zenét, az egész eseményről pedig filmfelvétel készül majd.

Ezt nem fogadta jól Juratsek Julianna, az Operaház egyik balettművésze és szólótáncosa, aki közösségi oldalán kommentálta a dolgot – szemlézte elsőként az egész ügyet a Blikk. Az intézmény bejelentő szövegében egyébként úgy fogalmaztak, Rubint ennek a műfajnak (mármint a fitnesz-edzésnek) „a hazai, koronázatlan királynője vagy királynéja”, és érdeklődve várják, mihez kezd majd a zenével, ami szól majd a társulat jóvoltából.

Kérdem én, hogyan lehet, egyáltalán hogyan fordulhat elő, hogy egy szakmailag nulla »edző« profi táncosoknak tartson edzést? Hogyan vetődhet fel ilyen beteg ötlet? Esetleg ez csak egy vicc? …de még annak is rossz! De nem vicc! Ez teljesen komoly! Tisztelt Operaház vezetősége! Javasolni tudom, és javasolni szeretném, hogy tavaszig gondolják át többször is ezt a kedves nőnapi ajándékot! És hogy mit kezd a »koronázatlan királynő, vagy (királyné)« az operamuzsikával? Semmit, mivel azt sem tudja, mi az!

A poszt alatt megjelent Schobert Norbi is, aki Rubint védelmére kelt, rögtön megemlítve két szerinte lényeges dolgot Juratsekről: hogy egyébként csinos és szakmailag is magasan kvalifikált.

Mivel közös ismerőseink vannak, fájdalommal olvastam sorait. Nem értem egy ilyen csinos, szakmailag elit nő, hogy beszélhet így a feleségemről? Ő egy ikon. Sehová sem akar menni. Hívják. Hívták. Amit képvisel, az hit, sport, szeretet, szemlélet. Mind edzői, mind oktatói TF-végzettséggel, 25 év múlttal és szakmájának legnagyobb ismertségével, elismertségével rendelkezik. 10 millió magyar tudja a nevét és mégis alázatos ember maradt. Részéről mindegy, az Operába, Sportcsarnokba, vagy a Paksi Atomerőműbe hívják. Fáj az írása. Mintha a Viszkisről, vagy Escobarról írna. Otromba, alaptalan, erkölcstelen, lenéző. Én kérek elnézést egy háromgyerekes anya nevében. Akkor sem írhatna így senkiről, ha Ön a moszkvai társulat alapítója lenne. Lehet szakmailag összezárni.

Juratsek erre is válaszolt:

A profizmus ott kezdődik, hogy tudunk, tudjunk nemet mondani! (…) A kritika, amit megfogalmaztam, az nem Réka anyaságáról szólt, pusztán szakmai észrevétel! (…) Azt gondolom, hogy az a fajta mozgásvilág, amit Réka képvisel, nem való egy művészeti központba, sőt semmilyen művészeti létesítménybe! Persze, ha ez egy családi nap lesz, akkor semmi gond vele, bár az operaházi nagy zenekari kíséret egy kissé túlzás. Véleményem nem Réka személye, hanem a program koncepciója ellen szólt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik