Szórakozás

Volt asszisztense beperelte a beauty vlogger James Charlest, mert gusztustalan dolgokat kért tőle

Jamie McCarthy/Getty Images for Marc Jacobs
Jamie McCarthy/Getty Images for Marc Jacobs
Ez épp olyan meredek, ahogy a youtuber korábbi ügyei.

YouTube-körökben nagy névnek számít James Charles, aki sminkvideókkal került a platform előterébe, később inkább azért, mert folyton botrányokba keveredett. Legutóbb azzal, hogy kiskorú fiúktól próbált szexuális tartalmú képeket szerezni. Akit bővebben is érdekel, ki ő, olvassa el róla készült márciusi anyagunkat.

Kapcsolódó
Nincs ember, akit a beauty vlogger James Charlesnál többször akartak volna eltörölni
James Charles nagy névnek számít a beauty vloggerek között, már csak azért is, mert állandóan valamilyen botrányba keveredik – legutóbb például azzal vádolták, hogy kiskorúaktól próbált szexuális tartalmú képeket kicsikarni. Összeszedtük, milyen botrányokba keveredett az évek során.

Már megint furcsa ügy miatt ír róla az amerikai sajtó, azon belül is az NBC. A lap azt írja, Charles volt alkalmazottja, Kelly Rocklein korábban pert indított a youtuber ellen, miután az egyfelől nem fizetett neki túlórapénzeket,

másrészt azt is kérte tőle egyszer, segítsen neki leborotválni a fenekét.

Közös munkájuk 2018-ig vezethető vissza, Rocklein ekkor hat hónapon át dolgozott Charlesnak, mielőtt kirúgták. Ezidő alatt kórházba is került fejsérülés miatt, a perben még az is szerepel, hogy a youtuber meztelenül járkált a nő előtt, illetve szitokszavakkal illette Rockleint. A nő azt állítja, eredetileg videószerkesztő volt Charlesnál, majd előléptették producerré, de a régi pozícióra nem alkalmazott embert a youtuber, így Rocklein a hét minden napján 12 órát dolgozott, túlórapénzt pedig nem kapott ezért.

Miután a per részletei kikerültek a nő jóvoltából, Charles azonnal megszólalt egy videóban:

A ténytől, hogy ez a téma egyáltalán publicitást kapott, még a gyomrom is felfordul. Egészen elképesztő hazugság. Hálás vagyok az embereknek, akik körül vesznek. Látszik, csak a pénzt szeretné megszerezni, amit a munkájáért kapott volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik