Szórakozás

Nyitás: a celebek óvatosak, de azért már utaznának

RTL Klub
RTL Klub
Nyitnak a teraszok, mi pedig hazai celebeket, youtubereket és influenszereket kérdeztünk, készek-e beülni kedvenc helyeikre, és arról is érdeklődtünk, terveznek-e nyári utazást.

A magyar kormány nyitáspolitikájának új állomásaként most már este fél 10-ig nyitva lehetnek a vendéglátóhelyek teraszai, ami nemcsak az iparban dolgozók számára lehet jó hír, hanem azoknak is, akik hónapok óta home office-ban dolgoznak, esetleg más okból kifolyólag keveset hagyták el lakásukat, így minimalizálva a szociális érintkezést.

Akik szakmailag is érintettek

Singh Viki énekesnő Szentendrén nyitott levesezőt párjával a pandémia idején, így ő érthetően örül a kormány döntésének.

Bevallom, a muzsikálás után ez hiányzik a legjobban. Egy jó kávé, csacsogás a barátnőimmel valami kedves helyen, netán egy romantikus vacsora a szerelmemmel. De kizárólag akkor, ha mindezt biztonságban tehetjük meg.

Az ő levesezőjük alapvetően streed food-jellegű, azaz alapkoncepció az elviteles fogyasztás, de tervben van, hogy bárasztalokat helyeznek majd ki, elősegítve annak a gasztroélménynek a visszahozását, mely hónapokkal ezelőtt eltűnt az életünkből.

Megkerestük Gyuricza Dórát is, aki Rácz Jenő menyasszonyaként több szórakoztatóműsorban is feltűnt az elmúlt évben. Dóra pozitívan éli meg a nyitást, hiszen mint mondja, „az ember társas lény”, szükség van a másokhoz való kapcsolódásra. Rácz Jenő éttermének nincs terasza, így nekik várniuk kell még néhány napot a miniszterelnöki interjúban bejelentett következő nyitási lépésre – azért a háttérben már javában készülnek a séf újító fogásai.

Egy svédországi utazást is beterveztek:

Jenő egy utazást kapott tőlem karácsonyra, álmai éttermébe tervezünk elmenni, ami Svédországban van. Ha az oltási számok engednék, mindenképp utaznánk.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Dóra Gyuricza (@gydorejj) által megosztott bejegyzés

Egy másfajta kapcsolódás

Számos youtuber, influenszer számára megcsappantak a munkalehetőségek a pandémia alatt, így sok tartalomgyártó, aki például utazásra építette fel saját brandjét, bajba került a szigorítások miatt.

Sydney van den Bosch korábbi szépségkirálynő – akit legutóbb a Farm VIP-ben láthattak a nézők – influenszerként is tevékenykedik, így az éttermi teraszok kinyitása potenciálisan azt is jelenti: az Instagram-feedet új képekkel lehet megtölteni. Sydney lapunknak elmondta: mindennél jobban várja, hogy életünk visszatérjen a régi medrébe, de teraszlátogatást kizárólag akkor tervez, ha megkapta az oltást – addig nem fog kimerészkedni ezekre a feltehetőleg zsúfolásig megtelt helyekre.

Az utazásokról némileg másként gondolkodik: „Egyelőre nem lehet konkrétumokkal kalkulálni, de elég spontán személyiség vagyok, szóval ha biztonságosabb lesz minden, utazni szeretnék külföldre. Nagyon vágyom rá, de nem minden áron. Az első utam apukámhoz vezet majd Spanyolországba, mivel a vírus elől odaköltöztettük őt a testvéréhez, hogy nagyobb biztonságban vészelje át a helyzetet. Amint adottak lesznek a körülmények, újra együtt lehet a család – addig is, maradnak a csodás magyar tájak.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Sydney van den Bosch (@sydneyvandenbosch) által megosztott bejegyzés

Kovács Dorottya YouTube-csatornája a pandémia alatt sem állt le, sőt Tokár Tamás felesége időközben anya lett, így követői betekintést nyerhettek abba is, milyen egy terhesség ezekben a zűrös időkben. Dorottya már túl van az első oltáson, de óvatos a teraszlátogatással, így vár a második vakcináig.

Teljesen megszoktuk, hogy nem járunk sehova. Nem is hiányoznak a vendéglátóhelyek, inkább itthon, a kertben gyűlnénk össze barátokkal, már ha meglesz a vakcina. Anélkül szerintem hatalmas felelőtlenség behuppanni egy emberekkel teli helyre.

Mint mondja, a külföldi utazás nyújtotta kaland nagyon is hiányzik családjuknak, de most kivárásra játszanak: maradnak a hazai kirándulások, és csak jövőre gondolkodnak arról, nekivágnak-e külföldnek.

Maradva a YouTube platformján, Németh Csillát is megkerestük, akit a legtöbben Csillsz néven ismerhetnek a netezők. Csilla azt mondja, rettenetesen nehéz és összetett kérdés már önmagában a terasznyitás is, hiszen a vendéglátósok szemszögéből életmentő a döntés, de egyben korai is, ha a teljes, társadalmi képet nézzük.

„Jó látni, hogy ennyire jól állunk az oltásokkal, de mivel először a 70 év felettieket oltották, így mostanra elsősorban nem azok élveznek teljes védettséget, akik a vendéglátóhelyeket valószínűleg látogatni fogják. Szóval szerintem ezt vagy szabályozni kellene valamilyen formában – akár ellenőrizni a védettséget, akár limitálni az ülőhelyeket –, vagy kicsit eltolni a nyitást, mivel ez nemcsak azokra jelenthet veszélyt, akik kiülnek a teraszokra, hanem az ő ismerőseikre, családtagjaikra is. Egy ilyen járvány esetén szerintem inkább legyen az ember túl óvatos, mint túl laza.”

Nála nincs tervben teraszozás, legalábbis addig nem, amíg a közvetlen környezetéből mindenki meg nem kapta a második vakcinát, ami  nyár közepénél hamarabb nem történik meg. Utána már ő is gondolkodik majd a lazításon, de külföldi utazást egyáltalán nem tervez, ellenben itthoni wellnessezés beleférhet.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Németh Csilla (@csillszvlog) által megosztott bejegyzés

Fő az óvatosság, de külföld is benne van a pakliban

Megkerestük a Barátok közt két színésznőjét, Bátyai Évát és Görgényi Fruzsinát is. Miután a sorozat a járvány alatt is forgott, azt gondolhatnánk, egy vendéglátóhely meglátogatása már meg sem kottyan nekik.

Bátyai Éva azt mondja, kivárja az első rohamot a teraszlátogatással, ám megvannak a kiszemelt célpontok, amelyeket biztosan meglátogatnak majd, ha lecseng a kezdeti lelkesedés.

„Az idén marad a belföldi turizmus, édesanyámék badacsonyi nyaralója lesz a család rejtekhelye, de megvan bennünk a vágy, hogy végre mehessünk külföldre. De kivárunk, jobb az óvatosság.”

RTL Klub

Görgényi Fruzsina naptára ellenben be van táblázva:

Az egyik barátnőm nem bízta a véletlenre, már lefoglalt egy asztalt az egyik Duna-parti vendéglátóhely teraszára, mert arra számítottunk, tolongás lesz a nyitáskor. Hiányzik az éttermi élmény, de még inkább a közösségben való lét, hogy új embereket ismerjek meg egy helyen. Egy másik barátom Szicíliába foglalt nyaralást, ha az időm engedni fogja, vele tartok. Elfacsarodik a szívem, ha meglátom az olasz tájat egy képen, úgyhogy oda vezethet az első utam

– mesélte a színésznő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik