Szórakozás

Munkába állnak az első pizzafutárrobotok Houstonban

Nuro / Youtube
Nuro / Youtube
A lassan közlekedő, önvezető járművek ezen a héten kezdenek.

Mi is megírtuk régebben, hogy az amerikai Domino’s Pizza nevű étteremlánc évek óta önvezető futárrobotokon dolgozik a Nuro nevű, ilyen járművek fejlesztő startuppal. A szilícium-völgyi vállalkozás tavaly kapta meg az engedélyt az önvezető autók gyártására, ezen a héten pedig munkába is állnak a Nuro guruló robotjai: a pizzát fognak szállítani a texasi Houstonban – írja a Guardian.

A Nuro nemrégiben 500 millió dolláros befektetést kapott (többi között a Toyota egyik leányvállalatától), így a cég összértéke már meghaladja az 5 milliárd dollárt. Cosimo Leipold, a Nuro PR vezetője azt nyilatkozta: a jövőben más városokban is tervezik munkába állítani futárrobotjaikat.

Leipold a Reutersnek küldött válaszlevelében azt írta, a kiszállítással is foglalkozó nagy bolt- és éttermláncok általában sofőrhiányban szenvednek, ezért bízik a további bővülésben. A cég mostanra olyan nagyágyúk partnere lett, mint a Wallmart üzletlánc.

A Guardian cikkében felelevenítik, hogy Houston az Egyesült Államok negyedik legnagyobb városa, ahol Leipold szerint az önvezető járműveik rengeteg különleges szituációval találkoznak. A Nurot egyébként 2016-ban alapította két olyan mérnök, akik korábban a Google-nél dolgoztak.

A lenti videó azt mutatja be, hogyan működnek ezek a gépek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nuro (@nuroteam) által megosztott bejegyzés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik