Szórakozás koronavírus

Idén is lefújták II. Erzsébet születésnapi ünnepségét

Chris J Ratcliffe / AFP
Chris J Ratcliffe / AFP
Mivel a járványt még mindig nem győzték le Nagy-Britanniában, ezért a Buckingham-palota jobbnak látta elhalasztani az ünnepséget.

Áprilisban lesz 95 éves II. Erzsébet királynő, de a világjárvány miatt 2020 után másodjára is el kell halasztani a nagyszabású születésnapi ünnepségét, amit érdekes módon júniusban szoktak megrendezni – írja az Insider.

A katonai felvonulással egybekötött ünnepséget a királyi család a Windsori kastély erkélyéről szokta megnézni, és általában 1400 katona, 200 ló és 400 zenész vesz részt rajta.

A Trooping the Colour – a csapatzászlók ceremoniális bemutatása a hadsereg díszelgő alakulatainak – 1748 óta a mindenkori brit uralkodó születésnapjának ünnepsége. Azt azonban, hogy a hivatalos királyi születésnap mindig nyáron legyen, VII. Eduárd király, Viktória királynő fia honosította meg a múlt század első évtizedében.

2020-ban is elmaradt a hivatalos parádé, de megrendeztek egy privát ünnepséget a Windsori kastályban. Idén a kormánnyal együtműködésben a brit királyi udvar úgy döntött, – a koronavírus járványra való tekintettel –  egyáltalán nem tartanak hivatalos ünnepséget a királynő születésnapja alkalmából.

2020 előtt egyébként egyszer sem maradt el a rendezvény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik