Szórakozás

Putyin állítólagos eltitkolt lánya dj-nek állt a hétvégén

Hatalmas tömeg jelent meg szombaton az egyik moszkvai bárnál, miután egy titokzatos sztár fellépését ígérték.

Egy moszkvai bár, a Rovesnik a hétvégén tartotta az egyik bulisorozatának az újabb eseményét, amelyen nem profi dj-k léphetnek fel. A klub úgy reklámozta az estét, mint amire érkezik „egy titokzatos lány az északi fővárosból”, hogy élete első dj-szettjét megtartsa. A pletykák azonnal elindultak, hogy a rejtélyes lány nem más, mint Lujza Rozova, aki állítólag Vlagyimir Putyin orosz elnök törvénytelen, harmadik lánya – írta a meduza.io. A szórakozóhely a Facebookon azt is írta, „Beyoncé, Rihanna, a fancy életmód és a csillogó koktélok kedvelőit” várják, illetve azt, hogy a lány neve Lusita, ami szintén egybevágott a feltételezéssel, hogy Rozováról lehet szó.

A buliba ingyenes volt a belépés, de volt face control és dress code is. Újságírók a szokásosnál nagyobb biztonsági jelenlétről és ügynökökről számoltak be.  De a közönség is hatalmasra duzzadt, a klub is tömve volt, előtte hosszú sorokban álltak az emberek, dacára a pandémiának, gyorsan elterjedt ugyanis, hogy Putyin lánya a fellépő.

Rozova tényleg Rihannát, Beyoncét játszott, de nem csak a hamvában halt nyugat zenéiről tesznek említést a beszámolók, hiszen a Quest Pistols Show és Monatik Mokraya című slágerét is hallani lehetett valamint olyan vicceknek is volt helye, mint Corona (értik?!) The Rhythm of the Night című, koronavírustól is független örökbecsűje.

A meduza a Sota.Vision alapján arról is ír, hogy a lányt testőrök vették körbe, egy villogó, kormányzati rendszámmal ellátott autóval érkezett, amely egy korábbi, az orosz ENSZ-képviseletben dolgozó diplomatának a nevén van. A szórakozóhelyet egy idő után a belügyminisztérium szélsőségesek elleni központjának ügynökei kezdték körbekordonozni. Erről számolt be a Pussy Riot-tag, Alekszandr Szofejev is Instagramján. Az újságírókat különböző indokokkal kiküldték, a bulizók pedig azon mérgelődtek, hogy a szokásosnál jóval szigorúbb volt a face control és a fénykép- és videókészítési szabályok is.

A buli után Rozova is megerősítette Instagram Storyban, hogy ott volt, mindenkinek köszönte a nagyszerű bulit és a taxitársaság Yandex Go-nak, hogy oda is vitte, majd el is szállította onnan.

A bár is reagált később a nagy hype-ra, az egyik társalapító, Alekszandr Martinov egy videóban szólalt meg.

Azért hívtuk el Luisát, mert meg akartuk mutatni, hogy egy hétköznapi ember, és támogatni akartuk a zaklatások miatt, amik azért érik, mert ő állítólag Putyin lánya. Csak kíváncsiak voltunk, eljön vagy sem, és hogy milyen ember. Kiderült, hogy nem különbözik tőlem vagy tőled, öröm volt beszélgetni vele egy teljesen rendes, normális ember.

Martinov arról is beszél az Insta-videóban, hogy ők kiállnak  a szabadság, a demokrácia és az egyenlőség mellett, hogy „mindenki nyugodtan kifejtheti a véleményét, azt meghallgatják és nem levadásszák”.

A bár több munkatárs is részt vett az Alekszej Navalnij melletti tüntetéseken, ami miatt bírságokat szabtak ki rájuk, és a hely segített Navalnij alapítványának pénzt is gyűjteni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Vasily Krestyaninov (@krestpaysan) által megosztott bejegyzés

Martinov tagadta, hogy az újságírókat kiküldték volna a helyről, ahogy szerinte villogó autókról, ügynökökről sem volt szó. A szokásosnál nagyobb tömeg miatt ők béreltek fel két plusz biztonsági őrt, a kordont is ők építették fel, és Rozova egy sima taxival érkezett meg, ezt a saját szemével látta. Az újságírókat meg azért küldték ki, mert fényképezés közben vakut használtak, ami tilos a klub szabályai szerint. Először figyelmeztették őket, csak második alkalommal vezették ki őket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik