Szórakozás

Párizsivédő, pörköltes hot dog, boxring alakú járóka – a Cápák között legfurább ötletei

Február végén kezdődött az innovatív vállalkozók befektetéshez jutását segítő Cápák között harmadik évada az RTL Klubon. A műsorban eddig rengeteg olyan ötletet láthattunk, ami annyira lenyűgözte a zsűritagokat, hogy milliókkal járultak hozzá a vállalkozások tovább fejlesztéséhez. A sikersztorikon túl azonban megismerhettünk olyan ötleteket is, amiket a legnagyobb jóindulattal sem lehet komolyan venni. Készítettünk egy listát a teljesség igénye nélkül, amibe egyesek a vicces előadásuk, mások pedig az abszurd ötleteik miatt kerültek bele. Szóval nemcsak kudarcok, hanem furán induló, de heppienddel végződő történetek is szerepelnek összeállításunkban.

1. Felvágott védő kupak

Az első adás rögtön egy váratlan ötlettel indult: a feltaláló tervei szerint ki akarta szorítani a fóliát a húspultokból és a hűtőkből. Azt mondta, egy rúd párizsiból legtöbbször csak 10–20 dekát vesznek a vásárlók, a maradék végét pedig rendre lefóliázza a hentes. Az ötletgazda szerint ez nem túl higiénikus, ezért kitalálta, hogy műanyag kupakokat gyárt a húsipari termékekre. Az üzlet továbbfejlesztéséhez 14 millió forintot kért húszszázalékos részesedésért cserébe. Hiába van szó húsbavágó dologról, a cápák nem szagolták ki a termékben rejlő lehetőséget, ezért üzlet sem köttetett.

RTL Klub

2. Baby Ring: a járóka, ami egyben boxring is

A műsor legelső részében tűnt fel ez a jópofa, de annál hajmeresztőbb ötlet. A feltaláló barátjának és edzőpartnerének gyereke szültetett, amitől aztán egy edzés közben megvilágosodott, majd világszerte szabadalmaztatta tematikus járókáját.

Az ötletgazda – saját bevallása szerint – a találmányai értékesítéséből él. Amikor elkezdenek ezekről a példákról beszélni, az egyik cápa meg is jegyzi, hogy biztosan mostanra bolondult meg a nagy feltalálások közepette. Bár nem látszik belőle, milyen a járóka, ha egy gyerek éppen használja, de attól még érdemes megnézni, ahogy az ötletgazda próbálja eladni a portékáját.

3. Hot dog – virsli helyett pörkölttel töltve

Magyar gyomorba magyar streetfoodot – valószínűleg ez járhatott a fejében a Gulyásbomba nevű, akár séta közben is elfogyasztható étel ötletgazdájának. Az első évad hatodik részében bemutatott gyorskaja röviden úgy néz ki, hogy fognak egy hot dogot, amiből kiveszik a virslit, illetve a szószokat, és pörköltet raknak a helyére. Pontosabban a pörköltet először olyasmi bélbe töltik, mint amibe a virsliket szokták, amiből aztán a szakács egyszerűen belenyomhatja a kiflibe a szaftot és a színhúst. A levágott kiflicsücsköt pedig csalamádéval töltik meg, hogy savanyúságot is kapjon a kedves vásárló.

Négyféle termékük van: csirke, marha, disznó és vega ízesítésű bombák. A kiflibe töltött gulyás nem robbant túl nagyot. Egyik tengeri ragadozót sem nyerte meg, pedig mindnyájan kaptak egy-egy darabot belőle. Akit érdekelnek a gasztronómiai újítások, itt nézheti meg magának a Gulyásbombát.

4. HamiKabi: az etetőszéket is beterítő előke

Ha valaki szeretné egy Gulyásbombával vagy egyszerűen csak táppal megetetni a gyerekét, ennél a terméknél biztonságosabb védelmet keresve sem találhatna. Az ugyanebben a részben bemutatott HamiKabi egy óriási előke, ami a csecsemőnek csak a fejét és a két kezét hagyja szabadon, és még az etetőszéket is eltakarja. Szóval gyakorlatilag egy olyan termékről beszélünk, ami egyben előke, asztalterítő és kabát is.

Az előke abszurd megjelenése ellenére elnyerte a cápák bizalmát. A tulajdonos eredetileg kilencmillió forintot kért húszszázalékos részesedésért cserébe, de aztán elfogadta a zsűri tízmilliós ajánlatát, amiért tulajdonrésze harminc százalékáról kellett lemondania. A szuper ötlet bemutatása alább nézhető meg.

5. Socks Club: a klubtagságért havi egy pár színes zokni jár

Az első évad hatodik része annyira erősre sikeredett, hogy listánk következő párosa is ebben az epizódban tűnt fel. Ők havi 2–3 ezer forintért kínálnak színes és mintás zoknikat. A klubtagoknak futár viszi házhoz az új árut minden hónapban. Az ötletet bevallottan a műsor amerikai változatából vették, ezért a feltaláló elnevezés sem teljesen stimmel az esetükben.

A tengerentúli műsorban a helyi nagyvadak megvették az ötletet, ezért a hazai zoknitündéreink bizakodva kezdtek bele az ötlet prezentálásba. Újrahasznosított ötletük azonban nem járt sikerrel. Ők nem is az ötlet miatt kerültek bele a listánkba, hanem azért, mert nagyon szórakoztató volt az előadásuk.

6. Pizzágy

A második évad első részében debütált a Pizzágy, ami kreatívan újra értelmezi a pizzásdoboz funkcióját. A feltaláló abból indult ki, hogy mindig vagy túl zsíros vagy túl forró volt a doboz alja, ha pizzát rendelt.

A megoldása egy olyan pizzásdoboz lett, amiből tálcát, vagy inkább egyenesen egy kis asztalkát lehet hajtogatni, ezzel kényelmesebbé és egyszerűbbé téve a pizzaevést a kanapén. Az ötlet sajnos nem nyert, pedig valószínűleg a cápák is ették már le olvadt forró sajttal a nadrágjukat – vagy rosszabb esetben a kanapét. Alább megtekinthető, hogy néz ki a Pizzágy a gyakorlatban.

7. Ingöv

Nem az IKEA új termékéről van szó, amit a műsor részeként akartak piacra dobni, hanem egy Shirt n Belt névre keresztelt ing-zokni kombóról. A második évad nyolcadik részében bemutatott innováció arra a problémára szeretne választ adni, amikor az ember ingje rendre kicsúszik a nadrágjából. Ez a kettő az egyben termék sajnos más nyelven beszélt, mint a cápák, akik emiatt nem is tudták megfelelően értékelni. A cápák értetlensége remekül látszik az alábbi videóban.

 +1. Gyerekorvos-kereső alkalmazás

A műsorban sikersztorikból sem volt hiány, ahogy a HamiKabi története is mutatja. A legelső rész egyik nyerő ötlete a Gyerekdoki nevű alkalmazás volt, ami segíti a szülőket abban, hogy megfelelő orvost találjanak a gyerekeiknek. Az ötletgazda Németh FranciskaBarátok köztből lehet ismerős a tévénézőknek. A sorozatból való távozása után nővérnek állt, majd 2016-ban létrehozott egy szakterületekre lebontott gyűjtőoldalt olyan szülőknek, akik gyerekorvost keresnek.

A műsorban bemutatott alkalmazás ezt az adatbázist vinné tovább. Az applikáció fejlesztésére szeretett volna hatvanmillió forintot szerezni húszszázalékos részesedésért cserébe. Végül az egyik cápa tízmillió forint tőkét tett bele tíz százalék részesedésért cserébe. Aki kíváncsi a sikersztorira, annak ajánlott megnézni a következő videót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik