Szórakozás

Őrületes vagyont nem nyert minden idők egyik legnagyobb lottóvesztese

A brit fiatal minden számot pont melléikszelt.

Tayla Octave egy brit tinédzser, akinek most abból az apropóból ismerheti meg a világ a nevét, hogy majdnem nyert a lottón. Anyagi szempontból persze nincs nagy különbség ahhoz képest, mintha simán csak nem nyert volna, de lelkileg mégis megviselték a történtek.

A Londonban élő lány – aki nemrég kezdett el lottózni – először csak azt látta a szelvényen, hogy nem nyert. Egyetlen találata sem volt.

Aztán megnézte alaposabban.

Február 19-én az EuroMillions lottón a következő számokat húzták ki: 4, 12, 25, 46, 48, a pótszámok pedig: 7 és 12. Tayla Octave szelvényén a következő számok szerepeltek: 5, 13, 24, 45, 49, és ezek a pótszámok: 6, 11.

A főnyeremény ezen a héten 178 millió font (74 milliárd forint) lett volna.

A merketingesnek készülő 19 éves lány összeroppant. Tudja, hogy minimális az esély nyerni a lottón – főleg megütni a főnyereményt – de így, hogy minden egyes számot épp mellélőtt, egyenesen kétségbeejtő. A Mirror brit bulvárlap által megszólaltatott valószínűségszámítás-tanár szerint annak esélye, hogy valaki pont a kihúzott számokkal „szomszédos” mezőkbe ikszeljen, 1:1.092.486. (Igaz, a jackpotra még ennél is sokkal kisebb: nagyjából 1 a 140 millióhoz).

Bár Tayla Octave-nak a fődíjra egyelőre várnia kell, azért egy apró sikerélménye volt a lottón: egy másik húzáson 2,8 eurót (1200 forint) nyert.

 

Kapcsolódó
Véletlenül rossz számot húzott be a lottószelvényen – övék lett a főnyeremény
Egy bakinak köszönheti a szerencséjét az iowai család.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik