Szórakozás

Az internetezők mentették meg a hajléktalanságtól a kétségbeesetten síró ételfutárt

A Las Vegasban ételt kézbesítő férfi könnyek közt mesélt arról, mennyire nehéz megélnie a munkájából

Rengeteg embert megmozgatott az a videó, amit egy amerikai futár töltött fel magáról a TikTokra.

Ha azt halljuk: Las Vegas, elsőre valószínűleg a luxus és a kaszinók jutnak először eszünkbe. Nem pedig a nyomor. Pedig az alább látható felvétel is Vegasban készült.

Egy Riley Elliot nevű ételfutár készítette a videót (itt már egy twitteres megosztás formájában mutatjuk), amelyben – könnyek között – elmondja: szeretné, ha az emberek tisztában lennének azzal, mit jelent ételfutárként dolgozni mondjuk az Uber Eats vagy a Doordash kötelékében. Elliot legutóbbi kézbesítése 45 percig tartott, és 3 dollárt kellett fizetnie a parkolásért, mert az ügyfél nem volt hajlandó lejönni a kapuba. Az Ubertől 2,5 dollárt kapott ezért a fuvarért, az ételt rendelő embertől pedig 1,5 dollárt – tehát összesen 4 dollárt (1200 forint) keresett, amiből hármat kifizetett a parkolásért.

Május óta harmadszor lehetek hajléktalan, és mindez azért van, mert az emberek nem adnak borravalót a futároknak. Mennyire okozna nehézséget mondjuk 5 dollárt adni?

A videó – ahogy az ilyenkor történni szokott – rengeteg helyre eljutott, és nagyon hamar meg is nyíltak a pénztárcák: a felvétel után rengeteg pénzt küldtek Elliotnak, aki már ott tart, hogy „segélyalapot” hozott létre a többi futár megsegítésére: a GoFundMe oldalon eddig több mint 20 ezer dollár gyűlt össze erre a célra. A Seattle-ből származó Riley Elliot azt írja az oldalon, hogy az internetezők megmentették őt és a családját a hajléktalanságtól, úgyhogy most ő is szeretne más, hasonló helyzetben levő dolgozókon segíteni.

A Las Vegas-i futár helyzetét érdemes összehasonlítani azzal a Helsonkiben dolgozó kézbesítőével, akit nemrég mutattunk be:

Kapcsolódó
Közel 3 millió forintnyi pénzt akar keresni ételfutárként
A finn Timur elektromos egykerekűvel rója Helsinki utcáit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik