Élet-Stílus

Közel 3 millió forintnyi pénzt akar keresni ételfutárként

A finn Timur elektromos egykerekűvel rója Helsinki utcáit.

Timur Fearless, azaz Vakmerő Timur – ezen a néven ismerik Finnországban azt a futárt, aki elképesztő tempóban járja az utcákat.

Az alább látható videóban a riporter követi (legalábbis megpróbálja követni) az elektromos egykerekűvel közlekedő Timurt, akit a világ leggyorsabb ételfutárának neveznek a felvételen. A Helsinkiben robogó 33 éves férfi a Wolt kézbesítőjeként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy januárban 8000 eurós (2,8 millió forint) havi bevételre tesz szert

– ebben pedig elképesztő sebessége a kulcs: mivel villámgyorsan közlekedik, rengeteg címre tud ételt kivinni. Timur állítja, hogy egy korábbi rekordnapján 47 perc alatt 10 lakásba juttatott el ételt.

A 8000 eurós céljához vezető utat a TikTokon dokumentálja. Naponta legalább 60 címre szeretne kiszállítani ételt, napi 13-14 órákat dolgozik, hétvégén is az utcákat járja.

Általában a lakóhelyéhez közeli körzetben kezdi a kézbesítést, reggel 8-kor indul útnak. Korábban lassabban haladt, mert sokat kellett keresgélnie a címeket, de ma már jobban ismeri a várost és a céges mobilalkalmazás is segíti az útvonaltervezésben. Másfél éve rója Helsinki utcáit az egykerekűjén. Egyelőre jól áll célkitűzésének elérésében: január elején volt olyan – hétvégi – nap, amikor 400 eurót (144 ezer forint) keresett.

És persze akadnak nehezebb pillanatok is: az alábbi videóban például arról panaszkodik, hogy csak 10 órakor tudott nekiállni a munkának, ráadásul kocsival kell kézbesítenie, mert Helsinkiben rettenetesen hideg van, és a fagy miatt veszélyes lenne egykerekűzni.

@timurfearless

##timurfearless ##finland ##8kchallenge ##helsinki ##deliveryguy ##suomitiktok

♬ original sound - Timur Fearless

A saját maga által kitalált kihívása 16. napján közel 3500 eurónál jár a 8000-ből.

A videót egy magyar futárok által használt Facebook-csoportban találtuk; a kommentelők között volt, aki azt írta, lehetetlen egyetlen nap alatt 90 címre kézbesíteni; egy másik szomorú hozzászólást pedig szó szerint idézünk:

Nálunk már rég nem lenne meg ez a guruló kütyüje, ha így hagyná őrizetlenül sajnos.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik