Szórakozás

Össztűz alá került a brit tévés, miután azt mondta, tetovált embereket nem kellene tanárként alkalmazni

Piers Morganék egy tantervi reformról értekeztek, aminek nem volt sok köze a tanár kinézetéhez.

A népszerű brit televíziósműsor, a Good Morning Britain keddi adásában a házigazda, Piers Morgan és társa épp egy brit iskola tantervi reformjáról értekeztek, mikor teljesen oda nem illő elemként a műsorvezetőnek sikerült beskatulyáznia a tetoválást viselőket, komoly indulatokat generálva ezzel.

Morgan célkeresztjébe konkrét személyként egy bizonyos Lee Hill került, aki a Howden Junior School igazgatójaként azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy eltávolítják az iskola tantervéből a maguknak a gyarmatosítások során hírnevet szerző történelmi alakokat, így Sir Walter Raleight, Nelson admirálist és Francis Drakeet.

Bár a témához nem kapcsolódott szorosan, megemlítették azt is, hogy Hill igazgatónak David Beckhamhez hasonlóan az egész karja ki van tetoválva, erre mondta azt Morgan, hogy

szerinte tetovált embereket nem kellene tanárként foglalkoztatni.

A kijelentése elég nagy port kavart, értelemszerűen leginkább azok a szülők háborodtak fel, akiknek a gyereke a Howden Juniorba jár, és tökéletesen meg vannak elégedve Hill vezetői- és tanári kvalitásaival is. Közülük többen nyilatkoztak is a Hull Live-nak, mert szerintük Morgannek tudnia kell az igazságot az általa csak tetkós fiúnak hívott tanárról.

Tényleg azt gondoljuk, hogy valakinek a tanítási képességeit befolyásolja az, hogy milyen tetoválásai vannak? Szerintem nem

– ez volt talán a leggyakrabban elhangzó vélemény, de sokan bizonygatták azt is, hogy Lee remekül helytállt igazgatóként a koronavírus okozta zűrzavar kellős közepén is, miközben sok gyerek iskolához való hozzáállását megváltoztatta.

Amekkora balhé lett a dologból, nem tűnik valószínűnek, hogy Morgan megússza azt, hogy reagálnia kelljen, a kérdés csak az, meghajlik-e a szülők akarata előtt, és bocsánatot kér-e a tanártól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik