Szórakozás

Hatlábú csodakutya született Oklahomában

Skipper erős és egészséges, a gazdái pedig nem mondanak le róla.

Kisebb fajta szenzációt okozott Oklahomában egy apró kis kutya kölyök érkezése a napokban. A Skipper névre keresztelt keverék kutya ugyanis hat lábbal jött a világra, ami az állatorvosok szerint valóságos csoda, számolt be róla a CNN.

A kölyökről elsőként az oklahomai Neel Veterinary Hospital állatkórház adott hírt a Facebookon. Szövegükben külön kiemelik, arra számítanak, hogy Skipper sokkal tovább életben fog maradni, mint azok a kutyák általában, amelyek hozzá hasonlóan valamilyen rendellenességgel jönnek világra.

This is a miracle named Skipper. Literally. She has survived longer than we suspect any other canine has (at just 4 days…

Közzétette: Neel Veterinary Hospital – 2021. február 21., vasárnap

 

Skipper természetes úton született nyolc testvérével együt február 16-án, a hóvihar kellős közepén. Az a gazdájának is nyomban feltűnt, hogy az állatnak kettővel több végtagja van, mint amire számítani lehetett volna, így a vihar elülte után azonnal állatorvoshoz vitte, hogy szakértői szemek is megvizsgálhassák.

Az ultrahang- és röntgenfelvételek kiértékelése után megállapítottuk, hogy kétféle veleszületett rendellenessége van: az úgynevezett monocephalus dipygus és a monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, ami azt jelenti, hogy egy feje és mellkasürege van, de két kismedencei régiója, két alsó húgyúti traktája, és két reproduktív régiója van. Valamint két farka és hat lába

– állapította meg a pontos dignózist a CNN-nek Tina Neel, az állatkórház tulajdonosa.

Az orvos szerint Skipper petesejtje nem hasadt szét megfelelően az anyaméhben, így nem egypetéjú ikrek fejlődtek tovább, helyette egyedül Skipper petesejtje maradt meg, ennek köszönhetőek a furcsa elváltozások.

Neel számít arra, hogy a későbbiekben akadhatnak majd gondjai az állatnak, de örömmel látja, hogy jelen pillanatban pontosan ugyanolyan erős és egészséges mint a testvérei. Sem ő, sem a gazdái nem látják okát annak, hogy ne teremtsék meg neki a legjobb feltételeket az élethez így bár továbbra is rendszeresen ellenőrizni fogják az állapotát, Skipper a hat lába ellenére teljesen hétköznapi kutyaként fog felnőni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik