Szórakozás

Ben Affleck és Ana de Armas kapcsolata látszólag csak vidám kutyasétáltatásból állt

BG004/Bauer-Griffin/GC Image
BG004/Bauer-Griffin/GC Image
Lényegében csak lesifotókról lehetett tudni, hogy Ben Affleck összejött egy fiatal színésznővel, Ana de Armasszal, de legalább azokból volt egy rakatnyi: nem volt celebpáros, akit többször fotóztak le az ügynökségek látszólag titokban. Ám a dolog ennél bonyolultabb, ugyanis Hollywood tele van olyan sztárokkal, akik maguk keresik meg a paparazzókat, hogy lőjenek róluk egy-két spontánnak tűnő képet. De vajon miért?

Valamikor a koronavírus-járvány kezdetén Ben Affleck összejött az új James Bond-film színésznőjével, Ana de Armasszal, az amerikai lappiac pedig előszeretettel nevezte őket innentől BenAnának, így utalva Angelina Jolie és Brad Pitt kapcsolatára, akikre ráragadt a Brangelina név.

Kapcsolódó
Az isten is Bond-lánynak teremtette Ana de Armast
Kezdetben alig hívták castingra, mert még angolul se beszélt, ehhez képest már ott tart, hogy egy évig gyakorolja Marilyn Monroe akcentusát egy szerep kedvéért.

Affleckék viszonyáról keveset lehetett tudni a kezdetek óta: az biztos, hogy egy 2021-ben mozikba kerülő filmben, a Deep Waterben együtt játszanak majd, és Armas egy interjúban úgy fogalmazott, ő általában beleszeret azokba a férfiakba, akikkel együtt forgat filmeket. Miután elég sok filmben szerepelt már eddigi rövid karrierje során, megtisztelő is lehetett Afflecknek, hogy végül valamilyen úton-módon összejöttek. Már gyémántgyűrűs lánykérésről is írt a sajtó a járvány alatt, de valószínűtlen, hogy erre valóban sor került a közel egy évig tartó kapcsolatuk során.

Az ugyanakkor nagyon is valós, hogy a kapcsolatuk az amerikai sajtó lesifotósai előtt zajlott, miután egy nagyobb albumnyi kép készült arról, ahogy a pár a kertvárosi otthona környékén non-stop kutyát sétáltat/romantikázik az utcán, netán motorozik valamerre.

Ebben alapjáraton semmi kivetnivaló nincs, az amerikai bulvárpiac jelentős része (People, JustJared, Entertainment Tonight, Entertainment Weekly) ki is használta, hogy ekkora az érdeklődés irántuk, és amikor csak lehetőség volt rá, cikkek születtek Affleck-Armas témában – és ebben a kutyasétáltatás hírszegény apropója sem volt akadály.

Mindenkit megkímélnénk, hogy végig nézze a róluk készült összes fotót, legyen elég annyi: az alábbi kép összes lehetséges változata elkészült az elmúlt egy évben, csak az alanyok más ruhákban voltak, és cselekedeteik olykor túlmutattak a kutyasétáltatáson.

BG004/Bauer-Griffin/GC Images/getty images

De miért érdekli ennyire a paparazzókat Ben Affleck?

Saját magánéletének védeleméért számos hollywoodi híresség távol tartja magát a paparazzóktól, de akadnak olyanok is, akik szívesen veszik a figyelmüket, és idővel megtanulják, miként lehet saját hasznukra fordítani azt. A Vanity Fair hívta fel a figyelmet arra, miként kovácsolhat előnyt a fotókból egy celeb: Nick Lachey, a Tuti gimi című sorozat egyik főszereplője 2006-ban még Kim Kardashiannel randizgatott, és sokkal híresebbnek számított akkor, mint a realitysztár.

Emlékszem, elindultunk a moziba. Tényleg senki nem követett minket. Valami fura okból, ahogy elhagytuk a mozit, legalább 30 fotós várt minket odakint. Ezt a fajta játékot több módon is lehet játszani, egyesek pedig nagyon értik a mikéntjét

– utalt Kardashianra a színész.

Giles Harrison, a London Entertainment Group nevű fotóügynökség alapítója a VF-nek úgy fogalmazott, a járvány az ő javukra fordította a celebek szereplési vágyát: míg a lezárások előtt heti tíz-húsz hírességet is látott saját útját járva az utcákon, a pandémia alatt ez a szám egy-kettőre csökkent. És teljesen mindegy, mekkora sztár valaki, a járvány alatt, ha kilép az utcára, annak hírértéke lesz. Azt mondja, ha egy celeb nem sétál vörös szőnyegen, nem jár ismert szórakozóhelyekre, akkor valahogy be kell juttatni a nevét a sajtóba. Hatványozódik a figyelemgenerálás, ha egy színésznek épp mozikba kerül egy filmje, mert ilyenkor pörög a neve az internetes keresésekben.

Így a (maszkos) kutyasétáltatás lett az új vörös szőnyeges vonulás.

2013-ban Affleck a TMZ amerikai hírportálnak beszélt a bulvársajtóhoz való viszonyáról:

Mondhatsz rólam, amit akarsz. Kiabálhatsz rám egy videókamerával a kezedben, feldobhatsz a TMZ-re. Követhetsz, csinálhatod a képeket, amit csak akarsz. Nem hat meg.

Jennifer Garnerrel való házassága a bulvársajtó számára ugyancsak kiapadhatatlan hírforrásként szolgált. Egyetlen kikötése volt Afflecknek és Garnernek: a gyerekeket hagyják békén a lesifotósok, épp ezért viszonylag kevés az olyan kép, amelyeken a közös gyerekeik arca is látható. Válásuk után külön-külön szolgáltattak fotós híranyagot a bulvárlapoknak, hogy „kivel randizik épp a szingli Ben Affleck”, vagy mit csinál „a nagyon csinos Jennifer Garner a cuki gyerekeivel”. Ez később már odáig fajult, hogy Garner a válás után beperelt lesifotósokat, mert túllépték azt a határt, amit már nem volt szabad.

Tíz éven át volt, hogy legalább tucatnyit autó állt a házunk előtt, várakoztak az iskolánál is, az orvosi rendelőben. Hiába könyörögtem nekik, hogy lépjenek már arrébb, bevinném a beteg gyerekemet a dokihoz. Megértem, hogy ez egy üzleti tevékenység, de a végén már nevetségessé vált, amikor konkrétan autóbaleseteket okozott a jelenség. Akárhová mentünk, abból cirkusz lett

mesélte Garner a Today című műsorban néhány évvel ezelőtt, ahol elmondta, egyszer a lánya beiratkozott a helyi focicsapat edzéseire, de a lesifotósok oda is követték őket, szétrombolva ezzel a családi programot. A többi gyerek szülei pedig megkérték őket, hogy inkább menjenek haza, mert erre a felhajtásra ott semmi szükség.

A színpadias ebséta új és sokat ismételt manőver lett Affleck és Armas hétköznapjai során: általában saját utcájukban, maszk nélkül, biztonságos zöldövezetben ejtették meg ezeket, hogy tökéletesen felismerhetők legyenek. Ennél egy fokkal izgalmasabb, hogy még tavaly áprilisban kerültek ki róluk felvételek az internetre, melyeken az látható, hogyan készülnek a „spontán” képek.

Ennek azonban egy időre mindenképp vége van: a pár szakított, az amerikai lapok tudni vélik, hogy Armas sürgette a dolgot, aki gyerekeket akart, nem mellesleg azt is, hogy Affleck vegye el őt. Utóbbi azonban hallani sem akart egyik opcióról sem.

Armas oda jutott, hogy már önnön jogán is megtalálják a fotósok – az pedig csak részletkérdés, hogy ki szorgalmazza ezeknek a rendkívül spontán képeknek a létrejöttét.

CrownMedia/MEGA/GC Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik