Szórakozás

Egy szál flip-flop papucsban adott interjút a brit naturista

Getty (illusztráció)
Getty (illusztráció)
Csak köszönnek nekik, ha látják, hogy meztelenül jönnek szembe az utcán.

Donna Price és férje, John tíz évvel szerettek bele a naturizmusba, amikor Új-Zélandon járva egy nudista strandon találták magukat. Az angliai Spilsbyben élő 55 éves nő és 70 esztendős férje azóta amikor csak lehet, meztelenek.

Donna minderről a BBC Radio 4-nek nyilatkozott Zoomon keresztül – és amikor a riporter rákérdezett, jól látja-e, hogy épp most sincs túl sok ruha rajta, a nő elmondta, hogy egy flip-flop papucs van a lábán.

https://twitter.com/BBCWomansHour/status/1347584658867949570

Az interjúban elmesélte: meglepően pozitívan fogadják az emberek, amikor tudomást szereznek az életmódjukról – mondjuk az utcán, amikor Donnáék meztelenül jönnek szembe. Sokan csak annyit mondanak nekik: „jó reggelt”, és továbbmennek, mások meg azt mondják: „bárcsak én is meg megtehetném”, Donna és a férje ilyenkor rendszerint azt válaszolják: „de hisz megteheted!”.

Bár ő maga az utcán is meztelenül járkál, a „kezdőknek” nem javasolná ezt: szerinte amíg valaki nem érzi komfortosan magát meztelenül, addig csak otthon érdemes kipróbálni – esetleg a kertben (már akinek van). Először is el kell jutniuk arra a pontra, amikor úgy gondolják: meztelennek lenni – természetes állapot.

Donna mindenesetre felszabadultnak és szabadnak érzi magát, amikor nincs rajta ruha:

Ha még nem próbáltad, milyen meztelenül szabadban lenni, amikor érzed a meleg levegőt a bőrödön, érdemes – nagyszerű érzés.

A rádióműsorban elmondta, a törvények szerint Angliában és Walesben nem jogellenes meztelenül mutatkozni nyilvánosan; csupán akkor érheti retorzió az embert, ha bebizonyosodik, hogy megbotránkoztatás céljával pucérkodott.

A naturista azt mondja, már nem érzi magát olyan jól, amikor ruhát kell viselnie. Meztelenül süt-főz, a falakat is ruha nélkül festették. Nagymosásra és vasalásra ritkán kell időt szánnia.

Donna még a szilveszter estét is meztelenül töltötte, pucéron fotózkodott a kertjükben.

A brit pár a karanténidőszakban is tud hódolni szenvedélyüknek: amióta 2020 tavaszán bevezették a pandémia miatti korlátozásokat, Donna és John részt vettek zoomon közvetített meztelen jógaórákon és főzőtanfolyamokon, és virtuális kocsmákban online koccintottak ismerőseikkel, de amikor lehetett, kimozdultak, volt részük például pucér fürdőzésben a tengerben.

A nudisták egyébként világszerte feltalálták magukat a karantén alatt is, erről már írtunk korábban

Kapcsolódó

A Daily Mail cikke szerint a karantén tavaly tavaszi kezdete óta a brit naturisták taglétszámában 300 százalékos növekedést tapasztaltak a korábbi időszakhoz képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik