Élet-Stílus koronavírus

Meztelen jóga, pucér chat: így élnek a bezártságban a nudisták

És persze álarc.

Mennyire változtatta meg a nudisták életét a koronavírus? – valószínűleg ez a kérdés leginkább csak az érintetteket foglalkoztatta eddig, pedig számos érdekes aspektusa van.

Például, hogy immár munka közben is ledobhatják a textilt – legalábbis a távmunkázók. Vagy hogy a járvány idején a fedetlen test oké, de az arcot akkor is el kell takarni maszkkal:

A Forbes cikkéből kiderül, hogy a naturista társaságokban is előszeretettel használják a Zoomot és más videokonferencia-szoftvereket a közösségi „összejövetelekre”. Amik során természetesen éppúgy meztelenül üldögélnek a számítógépek előtt, mint ahogy egy személyes találkozón tennék. A lap egy naturista blog bejegyzését említi, ahol a szerző részletesen beszámol, mi mindenre érdemes figyelni egy zoomos nudista-buliban.

Az efféle internetes társasági eseményekkel az az egyetlen probléma, hogy például a Zoom felhasználási szabályzata tiltja a meztelenkedést – miközben a naturisták joggal hivatkozhatnak arra, hogy esetükben ez nem szexuális megnyilvánulás, hanem a mindennapok szerves része.

A nudista közösségnek egyébként ugyanúgy kínálnak a karanténban nézhető online tartalmakat, mint a textileseknek, értelemszerűen azzal a különbséggel, hogy az internetes jógaóra és társai ruha nélkül zajlanak.

Ami a kijárást illeti: egy az Instagramon kedvelt nudista, a 47 ezer követővel rendelkező naturistfitnessgirl megmutatta, hogy a bezártság ellenére is meg tudta találni az egészségügyi sétára alkalmas területet:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

J (@naturistfitnessgirl) által megosztott bejegyzés, Ápr 7., 2020, időpont: 9:50 (PDT időzóna szerint)

És, ahogy a Forbes emlékeztet, van még egy fontos aspektusa a nudista karanténéletnek – a meztelenség kedvelőinek ezekben a hetekben (feltételezve, hogy fűtött vagy tavaszi-nyár hőfokokat biztosító lakásban tartózkodnak) szinte egyáltalán nem kell bekapcsolniuk a mosógépet.

 

Kiemelt kép: Getty (illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik