Szórakozás

Lesz egy szilveszteri buli Budapesten, ahol mégis ott lehet lenni, csak kicsit másképpen (X)

Orbán Viktor december elején kimondta, így kimondatódott, hogy december 31-én is marad a kijárási korlátozás, amiből egyenesen következik, hogy lőttek az össznépi szilveszteri buliknak. Nem kérdés, hogy a hangos óévbúcsúztatókat igénylők így is megtalálják a módját a rivalgásnak, behúzódva a társaság legbevállalósabb tagjának négy fala közé, de például kortárs zeneművészeti előadás, amire több százan, ezren hullámozhatnak szimultán, nem lesz.

Vagy mégis? Vagy mégis: a Telekom Electronic Beats, vagyis az ország legnagyobb távközlési szolgáltatójának zenei-lifestyle projektje izgalmas vezércsellel mégis bulira készül. Persze nem olyanra, amire el lehet menni, cserébe olyanra, amibe bárki bekapcsolódhat, bárhonnan. Az Electronic Beats a koronavírus első hulláma, tehát tavasz óta egy speciális videostream-sorozattal igyekezett zenészek és dj-k élő produkciói által jobb kedvre deríteni az otthon maradókat, és ezt a formátumot emelik négyzetre 2020 utolsó napján: ezúttal nem egyirányú lesz a szórakoztatás,

hanem az otthonmaradók a Zoom applikáción át hozzátehetik a magukét a szédítő műsorfolyamhoz.

Nincs más teendő, mint bekapcsolni a webkamerát, és jó esetben valami vicces, de még képernyőkompatibilis dolgot művelni, vagy simán csak egy tisztességeset mulatni, és aki így tesz, az élő egyenesben műsorba kerülhet – sokan mások mellett, végül csakazértis egy nagyívű közösségi élménnyé avatva ezt a furcsa évzárót.


Persze lesznek most is érdekes zenei fellépők, de a lényeg, hogy a végeredmény egy együtt létrehozott alkotás lesz, amiből mindenki kiveheti a maga részét, és ehhez át sem kell lépni az előszoba küszöbét. Akikkel pedig együtt lehet alkotni: a nyári La Boum kastélybulit megidézve négy nagyon aktuális zenekar, a Fran Palermo, a Mary Popkids, a Bohemian Betyars és a Middlemist Red egyetlen szuperprodukcióként lépnek színpadra, rajtuk kívül a hazai villanyzenei underground remek lemezlovasai játszanak, a pezsgőtenger tetejére a konfettit pedig két világsztár DJ, a magyar származású Kornél Kovács és Axel Boman fogja szórni. És ha ez nem volna elég, az internet mémes-ironikus zugaiból jól ismert műsorvezetők: Turai “sikidegvagyok” Barna és Pajor Kristóf fogják mindezt egyetlen mederbe terelni.

A műsort a Telekom YouTube-csatornáján lehet élőben követni, és ebben a Facebook-eseményben lehet jelezni a részvételt a város elsőszámú, legnagyobb social distancing bulijára!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik