Szórakozás

Egy férfi elültette a rejtélyes kínai magokat: ez lett belőle

Későn ért el az Egyesült Államok mezőgazdasági hivatalának (USDA) figyelmeztetése egy arkansasi férfihez, ezért elültette azokat a rejtélyes magokat, melyeket több ezren kapnak postai csomagban világszerte.

Mint korábban írtuk, hónapok óta ezrek kapnak a világ minden táján rejtélyes csomagokat Kínából. A küldeményekben közös, hogy senki sem rendelte meg őket, a feladójuk ismeretlen, és bár mindegyiken azt tüntették fel, hogy fülbevalókat tartalmaznak, valójában valamilyen vetőmag van bennük.

A legvalószínűbb, hogy egy internetes csalás áll a háttérben, melynek az a lényege, hogy kereskedők a kéretlen csomagok dokumentációjával biztosítanak maguknak alapot arra, hogy a webshopjaikat elárasszák hamis pozitív értékelésekkel. A hatóságok azonban óvatosságra intenek a magokkal kapcsolatban. Arra kérik az embereket, hogy nehogy elültessék az ismeretlen magokat, mert akár a természetes élővilágra, a mezőgazdaságra, vagy akár az emberre is veszélyes, invazív növényfajokhoz is tartozhatnak.

A USDA arra szólított fel mindenkit, aki ilyen küldeményt kap, hogy értesítse a hivatalt, melynek munkatársai kimennek, és begyűjtik a magokat. Az arkansasi Booneville-ben élő Doyle Crenshaw két hónapja kapott magokat Kínából, és kíváncsiságból elültette őket – írja egy helyi hírportál.

Egy elképesztő ütemben növekedő, sárga virágú, hosszúkás, zöld gyümölcsöt termő növény nőtt ki belőlük. Valószínűleg valamilyen tökféle. Az USDA munkatársai a biztonság kedvéért kiássák és elszállítják megvizsgálni Crenshaw növényeit. A hivatal álláspontja szerint attól, hogy valami ártalmatlannak tűnik, még lehet veszélyes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik