Szórakozás

Láttad már Istenes Bencét verset mondani? És szerelmi tanácsokat adni? (x)

Nem mindennapi akciót indítottak el a hazai sztárok hazánk egyik legismertebb költőjével karöltve: pár napja startolt el a Vanish támogatásával az a videósorozat, amely az SOS Gyermekfalvakra és az ott nevelkedő gyerekekre hívja fel a figyelmet Karafiáth Orsolya verseivel, melyeket a gyermekfalvak lakóinak történetei inspiráltak. A költeményeket többek között olyan sztárok olvassák fel, mint Nyári Dia, Istenes Bence és Pintér Ada.

A videósorozat célja, hogy megmutassák, az SOS Gyermekfalvak nevelőszülő-hálózata rengeteg nehéz sorsú fiatal életét varázsolja szebbé. Olyan gyerekeknek adnak lehetőséget egy jobb életre, akik valamilyen oknál fogva nem élhetnek együtt a szüleikkel, és akár mentálisan vagy fizikálisan is bántalmazásnak voltak kitéve, mielőtt nevelőszülőhöz kerültek. Júniustól október közepéig a kiskereskedelmi forgalomban eladott összes Vanish termék árából vásárlásonként 50 Ft jut az SOS Gyermekfalvaknak, az összegyűjtött összegből pedig közösségi mosodákat építenek, illetve az intellektuális értelemben a korukhoz képest rendkívül lemaradt, pszichésen és a tanulmányaikat tekintve hátrányos helyzetben lévő gyerekek fejlesztését támogatják. Az SOS Gyermekfalvak 400 gyermeknek és fiatalnak ad otthont nevelőszülői családoknál és ifjúsági házakban. Az ott folyó munkáról és gyereksorsokról a https://nlc.hu/nincskulonbseg/ oldalra kerülnek fel történetek a nyár folyamán, hogy még többen megismerjék a szervezetet.

Verseket olvasnak fel a sztárok

Ezt egészítik ki azok a versek, amelyeket Karafiáth Orsolya írt és ismert emberek olvasnak fel saját Instagram és Facebook oldalaikon. Az első verseket már mindenki megismerheti Karafiáth Orsolya, Nyári Dia, Istene Bence és Pintér Ada előadásában, a következő időszakban pedig Dobó Kata és Molnár Szilágyi Sylvi is csatlakozik hozzájuk. Istenes Bence például egy SOS apuka és nevelt kisfiának beszélgetéséről mesél, melynek témája, hogy hogyan udvaroljon a költemény kis főhőse iskolai kiszemeltjének. „Nagyon bírom ezt a verset, nagyon érdekes érzés lesz, amikor az én fiaim lesznek majd először szerelmesek és jönnek hozzám segítségért! Ebből a kis történetből is látszik, hogy az SOS-es gyerekek is ugyanazokkal a dolgokkal szembesülnek a mindennapok során, mint többi gyerektársuk, és jó tudni, hogy nekik is ott van az SOS anyukájuk és SOS apukájuk, akikhez a problémáikkal fordulhatnak!” – tette hozzá Bence.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik