Szórakozás

Idén lemaradunk a Royal Ascot őrült kalapjairól – nosztalgiázzunk régi fotókkal!

Kicsit azért fáj a szívünk, hogy ebben az évben nem születhetnek ilyen csodálatos képek.

Mindenhol máshogy mulatnak a gazdagok: Amerikában szigeteket vásárolnak, itthon a Balatont sajátítják ki maguknak, az Egyesült Királyságban pedig komoly hagyománnyal rendelkező lóversenyen vesznek részt lovasként vagy nézőként. A Telegraph június elején írt arról, hogy bár idén is megrendezik a brit elit legnépszerűbb rendezvényét, a Royal Ascotot, az érvényben lévő jogszabályok miatt most csak zárt kapuk mögött tehetik meg.

Bár az esemény főleg a lóversenyzésről (és II. Erzsébet látogatásáról) szól, a legtöbben a „hölgyek napjaként” (Ladies Day) ismeri – ez az a nap ugyanis, amikor nemcsak a zsokék versenyeznek, hanem a nők is: pénzjutalmat kap, aki a legszebb szettben érkezik. Mivel az idén nem érkezhet az eseményre senki, így ruhák sem lesznek, de ne szomorkodjunk emiatt, inkább nézzük meg, milyen fejdíszekkel szórakoztattak minket a britek az elmúlt években.

A kalapokat egyébként mesteremberek készítik, és bár jókat nevetünk egy-kettőn, ne feledjük, hogy hatalmas szakértelem van a mögött, hogy ezek így álljanak, és ennyire strapabíróak legyenek. Ez általában az árukban is megmutatkozik.

Na, nem is szaporítjuk tovább a szót, kattintásra galéria nyílik, a fotók alatt pedig elolvashatják a kommentárjainkat is.

Galéria
Már 2000-ben, azaz húsz éve is kitettek magukért a nők. Fotó: Phil Cole /Allsport

Ajánlott videó

Olvasói sztorik